De 5 mooiste bezienswaardigheden van Yogyakarta

sophieReizen door Yogyakarta0 Comments

Deze 5 bezienswaardigheden moet je zien in Yogyakarta!

1. Borobudur

Tijdens het maken van je reisplannen naar Yogyakarta heb je vast gehoord of gelezen over de Borobudur. Deze prachtige tempel is de grootste Boeddhistische tempel ter wereld en ligt ongeveer 1,5 uur van Yogyakarta af. De Borobudur bestaat uit allemaal stoepa’s, in deze stoepa’s bevinden zich beelden van de Boeddha. Volgens het lokale bijgeloof zou je eeuwig geluk ontvangen als je je arm door de stoepa heen steekt en de Boeddha aanraakt. Daarbij geldt de regel: mannen moeten een vinger van de Boeddha aanraken en de vrouwen een voet. Dus gelukszoeker, je weet waar je moet zijn!

image of borobudur yogyakarta
image of borobudur yogyakarta
2. Prambanan

Ook de Prambanan mag je niet missen bij een bezoek aan Yogyakarta. De Prambanan is het grootste Hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië. Het tempelcomplex bestaat uit 237 tempels, uit verschillende groottes. De Prambanan is 50 jaar later dan de Borobudur gebouwd, halverwege de 9e eeuw. Door vulkaanuitbarstingen en een zware aardbeving in 2006 is de Prambanan flink beschadigd en liggen er nu nog steeds brokstukken.
Sinds de Prambanan op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, wordt er actie ondernomen om de bijzondere tempel te restaureren.
Net zoals bij de Borobudur is het mooi om de tempel bij zonsopgang of zonsondergang te bezoeken, ook is het dan rustiger dan overdag. Ohja, en als toerist ben je zelf ook een bezienswaardigheid, vooral bij het bezoeken van deze tempels! Wees erop voorbereid dat de Indonesiërs graag met jou op de foto willen en de hele tempel niet meer zien staan, haha!

3. Malioborostreet

Malioborostreet is de grootste en meest toeristische shoppingstreet van Yogyakarta. Hier kun je van alles halen en worden toeristen rondgereden met paard en wagen. Het leukste is om deze straat te voet te verkennen. De Indonesiërs ruiken je al van ver en zullen direct weten of jij hier voor de eerste keer komt, ze doen dus allemaal hun best om indruk op je te maken met wat ze verkopen. Er is van alles te koop: shirts, (leren) tassen, souvenirs, sieraden, sandalen en ook veel handgemaakte producten. De populaire prachtige batik stoffen worden hier ook overal verkocht. Voor souvenirtjes echt een ideale plek dus aarzel niet om af te dingen, vooral als je veel koopt.

image of malioborostreet yogyakarta
4. Kalibiru

Kalibiru is een plek waar je echt naar toe moet om te genieten van het prachtige uitzicht en de natuur om je heen. Zo besloten wij met vrienden hier heen te gaan, snacks mee, muziek instrumenten en intens genieten! Het ligt ongeveer een uur buiten Yogyakarta. Als je van avontuur houdt, pak dan de scooter en geniet van de uitdagende maar mooie weg er naartoe, het is wat hobbelig en sommige stukken wat steil. Je kunt ook een chauffeur huren die je naar boven zal brengen. Voor mensen die niet goed ter been zijn, is het geen aanrader omdat je het laatste steile stukje zelf naar boven moet lopen.

image of kalibiru yogyakarta
5. Merapi Vulkaan

Wat je ook niet mag missen is de Merapi, het is de meest actieve vulkaan van Indonesië. De vulkaan bevindt zich ongeveer 28 kilometer ten noorden van Yogyakarta. Het is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je komt tijdens de tour langs een verwoest dorp, getroffen door de grote vulkaanuitbarstingen in 2004 en 2010, hier is nog veel van te zien. Een bezienswaardigheid waar veel toeristen op af komen. Zo kun je kiezen om een jeeptour te doen of om te gaan klimmen. Omdat het een flinke hike is, worden stevige schoenen en warme kleren aangeraden.

image of merapi mountain and prambanan yogyakarta

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen in Yogyakarta neem hier contact met ons op!

www.thinkvolunteer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *