Give a voice to the locals
Hé jij! Houd jij van reizen? En wil jij tijdens je reis een positieve impact maken, waar ook ter wereld? Wil je er zeker van zijn dat jouw hulp en/of geld écht ten goede komt aan mens en omgeving van je bestemming? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Stichting Think Volunteer biedt de oplossing. 

Stichting Think Volunteer bouwt aan een platform waar reizigers van elkaar, experts en ervaringsdeskundigen kunnen leren. De ‘Think Volunteer Academy’ wordt dé plek waar reizigers informatie krijgen omtrent verantwoord reizen en vrijwilligerswerk. 

Geboren uit de droom om samen met lokale gemeenschappen meer bewustzijn te creëren onder reizigers tijdens hun verblijf in het buitenland, zodat de positieve effecten van reizen en vrijwilligerswerk vergroot kan worden.

Wie zijn wij?

Het begon in 2015, waar Mirthe en Zillah in Indonesië onderzoek deden naar vrijwilligerswerk bij kwetsbare doelgroepen. ‘Wat kunnen wij nu echt voor kinderen in het buitenland betekenen?’ Al snel werd duidelijk dat er veel hulp nodig is én dat westerse reizigers meer kennis en begeleiding nodig hebben bij het vinden en uitvoeren van vrijwilligerswerk in het buitenland. Ze gaven workshops aan vrijwilligers over ´Social Work´ en hielpen hen op weg. In praktijk bleek dit zó effectief te zijn dat we besloten om dit project voort te zetten. Westerse en lokale kennis werd gebundeld en Think volunteer werd geboren. 

In de afgelopen vijf jaar heeft Think Volunteer een groot team aan vrijwilligers opgebouwd. Onder leiding van Mirthe, Ruben en Deniece wordt de missie van Think Volunteer, samen met alle volunteers, voortgezet. Wil je het team beter leren kennen? Klik dan hier

Urgentie Wil jij meer informatie weten over de negatieve impact die jij onbewust kan maken tijdens jouw (vrijwilligers) reis? Bekijk deze video: https://www.youtube.com/watch?v=SoyVQUeSJuo&t=240s 

Hoe gaat de Academy eruit zien?

Think Volunteer wil mensen helpen om goede intenties ook een goede afloop te geven. De oplossing ligt in educatie en verbinden: de perspectieven van lokale projecten, organisaties en experts moeten gehoord worden. 

Op het Think Volunteer Academy platform kunnen reizigers en vrijwilligers, passend bij hun doel, verschillende  cursussen volgen en gebruik maken van een gecertificeerd coach. Het platform biedt alternatieven, tips, oplossingen en educatie over cultuur en geloof, duurzame impact, ethiek en dilemma's, dier en natuur en over werken met kwetsbare doelgroepen in het buitenland. Bovendien informeert het de gebruikers ook over vele reis elementen met een negatieve impact. 

Voor meer informatie bekijk ons prototype!

Je kunt vandaag al helpen!
Namelijk door meer bewust te worden van de positieve en negatieve impact die jij kan maken tijdens je reis. Onze droom kan verwezenlijkt worden “if everyone ‘Thinks’ when we travel”.

Waar komt jouw donatie terecht?

Jouw donatie komt ten goede aan het goede doel! Think Volunteer heeft een ANBI status. Onze stichting is dus erkent door de belastingdienst als een algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Op dit moment hebben we onvoldoende financiële middelen om ons platform uit te breiden met meer kennis en dit zo goed mogelijk over te dragen door effectieve en professionele (video)content. 

De opbrengsten van de donaties moeten ervoor zorgen dat de continuïteit van de stichting wordt gewaarborgd. Think Volunteer Academy zorgt voor een zelfvoorzienend en duurzaam model, met als einddoel een positieve impact van alle reizen wereldwijd!

Image


Ontmoet onze supportive partners! Zij supporten onze movement door onder andere hun kennis en ervaring met ons te delen. Think Volunteer zet de lokale experts in om de meest waardevolle informatie & educatie met jullie te kunnen delen.

~Give a Voice To The Locals~


Dreamhouse


Image

Jaan - Animal Aid Network


Image

Sumatra Volunteer


Image

Dive Culture


Image

Surfpop


Image

KOA


Image

Ayaya Foundation


Image

Activity International


Image

Mitra Wacana


Image

WRC Jogja


Image

Young Star Abroad


Image

IkGaNaarBali


Image

Project Child Indonesia


Image

    Join our movement!