Think Volunteer

Corona-crowdfunding: meer dan 300 gezinnen geholpen!

De afgelopen weken hebben we onze krachten gebundeld. Dat heeft een mooi resultaat opgeleverd: de teller van de corona-crowdfunding ‘Same Lockdown, Different Impact’ staat inmiddels al op meer dan €2500,-! Dat betekent dat we al meer dan 300 gezinnen hebben kunnen voorzien van voedselpakketten en hygiëne-middelen. En dat allemaal dankzij jullie donaties. Daarvoor zijn niet alleen wij, maar vooral de kwetsbare gezinnen jullie ontzettend dankbaar voor. Terima kasih! Oftewel, duizend maal dank. Waar je geld precies naartoe gaat, en waarom het zo hard nodig is? Dat lees je in deze blog.

Kwetsbaar gezin aan het woord

Sumatra Volunteer & Dreamhouse hebben zich de afgelopen weken met man en macht ingezet om de pakketten te verdelen. Regelmatig vertellen ze ons over de verhalen van ontvangers. Zo ook die alleenstaande vrouwen. Eén van die vrouwen wordt verzorgd door haar zoon. En dat doet hij met alle liefde. Echter is zijn werk als bouwvakker grotendeels gestaakt door de coronacrisis. Dat betekent minder eten voor hem én zijn moeder. Toen Sumatra Volunteer hen een voedselpakket bracht, kun je wel bedenken wat voor blik ze in hun ogen hadden: een blik van dankbaarheid, een traan van geluk & hoop. Met daarbij een luide ‘Terima kasih!’

De ongelijke gevolgen van de corona crisis

Om even ons geheugen op te frissen: wat bedoelen we precies met ‘Same Lockdown, Different Impact’? Het virus discrimineert niet, ging er de afgelopen weken veel in de rondte. En dat is ook zo, maar de gevolgen ervan zijn wél een wereld van verschil. Stel je eens het volgende voor: door het virus ben je zonder werk komen te zitten. Iets wat in zowel Nederland als Indonesië momenteel veel gebeurt. Maar stel je dan ook eens voor: daardoor heb je geen geld meer, geen sociaal vangnet en dus ook géén eten en hygiënemiddelen. Dat is precies waarvoor Think Volunteer zich met deze crowdfunding inzet.

Van reguliere donaties tot scrunchie acties

De manier waarop je de afgelopen weken kon (en nog steeds kunt) helpen was simpel, namelijk door te doneren aan onze corona-crowdfunding. Heb je een €10tje gedoneerd? Dan heb je één gezin geholpen aan een voedselpakket. Deed je daar nog eens €2,50 bij? Dan heb je dat gezin ook voorzien van mondkapjes, zeep en desinfectie. En niet te vergeten: je helpt met een educatieve campagne tegen het verspreiden van corona. Naast de reguliere donaties, zijn er ook extra acties opgezet. Neem bijvoorbeeld die van oud-vrijwilligster Annabelle, die zelf scrunchies maakt en ze verkoopt. 100% van haar winst doneert ze aan Think Volunteer, met als tussenstand: al €100. Topper! Ook een idee voor zo’n leuke actie? Je bent meer dan welkom om er een op te zetten.

Samen tegen corona

We kunnen het niet vaker zeggen: doneer! Aangezien de crisis niet zomaar stopt, geldt dat ook voor onze corona-crowdfunding. We hebben ons doel opgeschaald naar 10.000 euro. Want ook als het virus eenmaal verdwijnt, geldt dat niet zomaar voor de gevolgen. Al helemaal niet voor landen zoals Indonesië. Think Volunteer wil impact leveren, zowel op lokaal als langdurig niveau. Dat kan alleen door krachten te bundelen. Samen tegen corona. Help je mee om samen die o zo nodige impact te realiseren? Voor meer informatie, zie: https://www.thinkvolunteer.com/think-donate/

Doneer via: http://gf.me/u/xwzf5b

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven