Gezondheidszorg

Steun een fysiotherapie project in Indonesië.

Rehabilitatie programma

Steun fysiotherapie project in Indonesië

Het doel van het rehabilitatie programma is het helpen en ondersteunen van kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking in Indonesië.
De organisatie ondersteund mensen met een handicap om fysiek en economisch zelfvoorzienend te zijn. Ze richten zich op fysieke revalidatie, klinische diensten, fysiotherapie, training, behandeling, psychosociale programma’s en onderwijs. De organisatie bevindt zich in Yogyakarta, maar heeft momenteel meerdere locaties in heel Indonesië.

Lees hier meer:

Therapy Center

Therapy center Yogyakarta

Dit therapiecentrum is een kleine NGO die behandeling en training aanbiedt voor kinderen met een beperking en hun gezin. Naast de therapie voor de kinderen in het therapiecentrum, wordt er onderwijs en training gegeven voor de ouders of zorgdragers van de kinderen. Ze leren bijvoorbeeld hoe ze het beste met de beperking van het kind kunnen omgaan en welke oefeningen ze thuis kunnen gebruiken om de behandeling en het resultaat van de fysiotherapie te optimaliseren.

Lees hier meer:

Weeshuis

Steun fysiotherapie project in Indonesië

In Indonesië schaamt men zich voor het krijgen van een kind die een beperking heeft. Dit kan worden gezien als een ‘slecht karma’. In Indonesië zijn ze hierdoor snel geneigd om hen af te staan, maar ook vanwege financiële redenen. Iemand met een verstandelijke/lichamelijke beperking heeft zijn eigen kwaliteiten en heeft net zoveel recht er te zijn als ieder ander.
Het weeshuis draagt zorg voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen, waar ook fysiotherapie wordt toegepast.

Lees hier meer:

Ziekenhuis Bantul

Steun fysiotherapie project in Indonesië

Het ziekenhuis is gevestigd in Bantul, een stad ten zuiden van de stad Yogyakarta. In het ziekenhuis worden er verschillende fysiotherapie programma’s geboden. Als stagiair of vrijwilliger heb je de mogelijkheid om een afdeling te kiezen of om meerdere programma’s te combineren.

Lees hier meer: