Think Volunteer

Elk kind heeft recht op onderwijs

Kiki-Think Volunteer

Tot mijn beginjaren als tiener stond ik vrijwel nooit stil bij mijn privileges. En toch had ik er een heleboel (en nog steeds). Zo groeide ik op in een kindvriendelijke Twentse wijk, ging ik met mijn familie tweemaal per jaar op vakantie en zat ik op goed bekend staande basis- én middelbare school. Het laatstgenoemde is precies het privilege waar ik het in deze blog over wil hebben: educatie. Want wat als recht op onderwijs niet zo vanzelfsprekend is?

Geen geld voor educatie

Wellicht herken je jezelf in het bovenstaande profiel. Misschien herken je ook de drang om iets te doen. De afgelopen jaren kreeg ik die namelijk wel. Ik maakte kennis met de schrijnende problematiek rondom dit onderwerp, zoals in Indonesië. Exacte cijfers zijn er niet, maar in de archipel leeft een schokkend aantal kinderen op straat. Daar komt bij dat het gros van de families in armere wijken en dorpen het geld niet heeft om voor educatie te betalen. Veel gezinnen zijn bezig met ‘overleven’: zorgen dat er elke dag eten op tafel komt. Voor velen van ons een probleem ver van huis – we leven bovendien in een samenleving met diverse sociale vangnetten. Maar in een land als Indonesië een groot probleem.

Helpen? Het kan echt!

In samenwerking met lokale projecten, waaronder de Hoshizora Foundation & Rumah Impian (Dreamhouse), streeft Think Volunteer ernaar om zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan. Iets wat elk kind verdiend. Vind je dat ook? Als stichting hebben we je hulp hard nodig. Vooral financieel. Door middel van donaties kunnen kinderen zich ontwikkelen. En zo bied je ze een toekomst. Eentje waarin ze zelfredzame volwassenen kunnen worden. Met jouw donatie pak je de kern van het probleem aan en geef je een kind het recht op onderwijs. Helpen kan op twee manieren: door virtueel pleegouder te worden of te doneren middels het flexibele donatieprogramma. Wat dit precies inhoudt, lees je op de donatiepagina van het doel kind naar school. Al overtuigd? En wil je structureel bijdragen? Word dan Vriend van Think Volunteer! Middels een zelfgekozen maandelijkse bijdrage steun je zowel de doelen als de visie van Think Volunteer: het verbeteren van internationaal verantwoord vrijwilligerswerk.

Bijdragen via Think Charity

Al kennis gemaakt met Think Charity? Het is het nieuwste platform van Think Volunteer. Naast het doel ‘kind naar school’ lopen er momenteel drie andere projecten waarvoor we donaties werven. Deze gaan allemaal over schrijnende problemen in Indonesië: de gevolgen van de coronapandemie, slechte hygiëne op scholen en de situatie rondom straatdieren. Middels het platform maken we het zo transparant mogelijk voor je – we laten precies weten waar je geld naartoe gaat als je doneert. Dus wil je bijdragen? Neem dan een kijkje de pagina van Think Charity. En doneer, want #thestreetisnotforkids!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven