Foster a stray animal

Ons doel

In samenwerking met Animal Friends Jogja en Lombok Animal Rescue willen we ervoor zorgen dat katten en honden een betere toekomst krijgen. We zorgen ervoor dat dieren de zorg en liefde krijgen die ze verdienen middels campagne, opvang, redding en sterilisatie programma’s.


Doelgroep: Katten en honden die verwaarloosd of ziek zijn en geen kans krijgen op zorg. Wij willen katten en honden een betere toekomst geven.

Thema: Dier en natuur

Dit is een tijdelijke actie: Doneer voor deze tijdelijke actie! Indien u kiest om maandelijks te doneren, zullen wij u informeren als we de funding sluiten. U kunt dan uw maandelijkse donatie gelijk stop zetten of een van onze andere doelen ondersteunen. Wij willen voor dit doel 4100€ ophalen

15%
Direct doneren?
 1. Scan deze QR code
 2. Vul zelf het bedrag in dat je wil doneren (alle kleine beetjes helpen)
 3. Kies je bank
 4. Je wordt via ideal naar je eigen betaalomgeving geleid

 

Wil je betrokken blijven bij dit project?
Word vriend van
Als bedrijf vriend van worden

Toch liever de donatie handmattig overboeken?
IBANnummer NL17 INGB 0006 6754 48
Ten name van: Stichting Think Volunteer

Veel katten en honden hebben het in Indonesië moeilijk. Ze worden verwaarloosd, mishandeld, gedumpt, en kennen geen liefdevol thuis. Daarnaast is er te weinig preventie. Meer castreren/steriliseren is hard nodig om de volgende reden: op basis van een gemiddelde basisberekening zal een niet-gesteriliseerde poes in een jaar gemiddeld 3 nesten produceren, elk nest met gemiddeld 4-6 kittens. Dit betekent dat in slechts 7 jaar tijd dat één kat en haar nakomelingen theoretisch 420.000 katten kunnen produceren!
Nog schokkender: slechts 1 op de 12 van die 420.000 katten heeft het geluk een fijn thuis te vinden.


Ontmoet Sky

Sky is inmiddels de gelukkige kat van Mirthe, initiatiefnemer van Think Volunteer. Sky is zoals hiernaast te zien in een kartonnen doos op straat ‘gedumpt’ met zijn broertjes en zusjes. Uitgehongerd en verwaarloosd troffen we ze aan. Mirthe besloot om Sky en broertje Simba in huis te nemen. Voor de andere twee kittens vonden we ook een thuis. Simba had een gebroken poot en infectie. Dezelfde dag kregen Sky en Simba een bezoek aan de dierenarts. Medische hulp kwam al te laat, waardoor Simba het helaas niet gered heeft. Dagelijks worden er duizenden dieren op straat gegooid in Indonesië. Sky en zijn broertjes en zusjes hebben een liefdevol thuis gekregen. Maar helaas is dit niet voor elk dier het geval.


Street kitten Think Volunteer

Hoe kun jij helpen?

 • Virtueel pleegouder worden
  Word virtueel pleegouder van een dier in nood en draag bij aan de benodigde basiszorg en aandacht!
  Het ondersteuningsbedrag voor honden per maand is: 25 euro
  Het ondersteuningsbedrag voor katten per maand is: 15 euro
 • Flexibel donatieprogramma
  Jouw zelf gekozen donatie wordt niet alleen toegewezen voor 1 gekozen dier, maar kan ook worden gebruikt voor andere dieren in nood of benodigde middelen. Hieronder een overzicht wat nodig is voor verschillende middelen en programma’s:
  Waar gaat je gedoneerde geld naar toe?

Voorbeeld: als je kiest voor het ˜Looking Good’-pakket voor een hond, betekent dit dat je 10 euro per maand doneert om de maandelijkse behandeling en verzorging van parasieten te betalen voor 1 van de honden in onze database.

Extra:
Indien je ervoor kiest om een virtueel pleegouder te worden, word je afhankelijk van de donatie die je geeft voor dit programma gematched aan een kat of hond die jij gaat ondersteunen, en een betere toekomst geeft. Je kunt een voorkeur geven voor een kat of hond in vriend van aanmeldformulier. Wij zullen je vervolgens matchen met een dierenvriend die jouw hulp het hardste nodig heeft op dat moment. Je ontvangt updates over het welzijn van je nieuwe vriend en zal ook ingelicht worden wanneer het dier werkelijk geadopteerd gaat worden.
Indien je kiest voor een flexibele donatie ontvang je algemene updates over het welzijn van de dieren en wat voor impact je hebt geleverd met jouw bijdrage!


Impact

Door deel te nemen aan dit programma help je niet alleen honden en katten die het zwaar hebben, maar word je tevens een rolmodel dat inspireert en het goede voorbeeld geeft aan anderen. Ondanks zelf voor een dier te zorgen kun je toch helpen om deze misbruikte, verwaarloosde of verlaten dieren te verzorgen en het leed dat ze eerder hebben ervaren te verminderen!
Verwaarloosde en mishandelde dieren op straat kunnen een plekje krijgen in de shelter van AFJ & Animal Rescue Lombok. Ze krijgen hier de benodigde (medische) zorg, aandacht en dagelijkse behoeften.
Vanuit de shelters wordt actief gezocht naar een nieuw liefdevol thuis en wordt adoptie van dieren gestimuleerd.
Preventief: meer katten en honden kunnen gesteriliseerd worden, wat resulteert in minder straathonden en katten.
Campagne: In samenwerking met AFJ & Animal Rescue Lombok zorgen wij voor een stukje campagne en educatie op de volgende gebieden:

 • Het motiveren van steriliseren en castreren en het tegen gaan van onverantwoordelijk fokken.
 • Choose to adopt, don’t buy or shop! We motiveren mensen dieren om een gezelschapsdier uit het asiel te adopteren.
 • Think before act: het bewustmaken van verantwoordelijkheden voordat een dier in huis genomen wordt.
  Stop met dieren op straat gooien!
  Cats and dogs are friends!

Think Charity in samenwerking met: