Help a child to school

Ons doel

In samenwerking met lokale projecten, waaronder de Hoshizora Foundation & Rumah Impian (Dreamhouse), streeft Think Volunteer ernaar om zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan. Zo kunnen kinderen zich ontwikkelen tot zelfredzame individuen die hun dromen kunnen naleven. Om te beginnen zijn we werkzaam in Centraal Java, Jakarta, Yogyakarta, Flores en Papua. Als zij een vak kunnen leren, hebben ze later kans om beter voor zichzelf en hun familie te kunnen zorgen, waardoor ondersteuning van buitenaf op een gegeven moment overbodig moet worden.

 • Connector.Connector.

  Educatie

 • Connector.Connector.

  Social Work


 • Connector.Connector.

  Doelgroep

  Geef kinderen in Indonesië de kans om naar school te gaan

 • Connector.Connector.

  Dit is een tijdelijke actie

  Doneer voor deze tijdelijke actie! Indien u kiest om maandelijks te doneren, zullen wij u informeren als we deze funding sluiten. U kunt dan uw maandelijkse donatie gelijk stop zetten of een van onze andere doelen ondersteunen

 • Connector.Connector.

  Wij willen voor dit doel 4100€ ophalen

5%
Direct doneren?
 1. Scan deze QR code
 2. Vul zelf het bedrag in dat je wil doneren (alle kleine beetjes helpen)
 3. Kies je bank
 4. Je wordt via ideal naar je eigen betaalomgeving geleid

 

Wil je betrokken blijven bij dit project?
Word vriend van

Elk kind heeft recht op onderwijs. Veel kinderen in Indonesië gaan niet naar school. In het hele land is het basisonderwijs gratis. Dit klinkt heel mooi, maar in de praktijk houdt het in dat de ouders van de kinderen alsnog veel kosten hebben als hun kinderen naar school gaan. Zo moeten ze zelf zorgen voor schooluniformen, leer/schrijfmaterialen en vervoer. Voor het gros van de mensen in de arme wijken en dropjes is dit niet te betalen. Daarnaast zijn veel gezinnen dagelijks bezig met ‘overleven’: zorgen dat er voldoende eten en drinken is voor die dag. Deze mindset zorgt ervoor dat ouders het belang van onderwijs niet direct inzien en ze kinderen inzetten voor werk op de straat of boerderij.
Think Volunteer wil er samen met jou voor zorgen dat elk kind een eerlijke kans krijgt. Een eerlijke kans op onderwijs en een eerlijke kans op een toekomst, want dat verdienen ze dubbel en dwars.

 

Impact

Wanneer je dit doel ondersteunt draag je bij aan een betere toekomst voor kinderen in Indonesië.

 • Kinderen krijgen de kans om zich te kunnen ontwikkelen
 • Ze worden door de projecten geïnspireerd en geholpen hun dromen te ontdekken en deze via onderwijs te realiseren.
 • Kinderen laten groeien tot productieve zelfredzame burgers te worden die in de toekomst een nuttige bijdrage leveren aan de samenleving.
 • Het bewustzijn van het belang van onderwijs groeit en de proactiviteit van Indonesische gemeenschappen zal toenemen om het onderwijs te bevorderen.
 • Kortom: The street is not for kids! Je geeft een kind de mogelijkheid op een toekomst, waar hij of zij voor zichzelf zal kunnen zorgen en bovendien hun gezin kunnen onderhouden.

Straatkinderen Think Volunteer

Hoe kun jij helpen?

 1. Virtueel pleegouder worden:
  Wordt Foster Parent! Support een kind voor minimaal 1 jaar en je zorgt ervoor dat een kind de educatie krijgt die hij of zij verdient. De bijdrage wordt besteed aan opleidingskosten, uniformen, boeken. Het zijn kinderen die gemotiveerd zijn om naar school te gaan. Het betreft verschillende onderwijsniveaus: basis, middelbare school, universiteit.
 2. Flexibel donatieprogramma: jouw zelf gekozen donatie wordt niet alleen toegewezen aan een kind wat het op dat moment nodig heeft, maar kan ook worden gebruikt voor andere programma’s en materialen. Denk hierbij aan schooluniformen, boeken, campagne.

Waar gaat het geld naartoe?

Kinderen education centers Think Volunteer

Extra

 • Na de donatie word je gekoppeld aan jouw Foster Child! Wij matchen jou met een Indonesisch kind dat jou op dat moment het hardste nodig heeft.
 • Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen omtrent jouw foster child. Het foster kind wordt aangemoedigd om met je te communiceren via brieven, video’s en social media. Elk semester zul je een voortgangsrapport ontvangen.

Onze vrijwilligers zetten zich in voor straatkinderen!

Dreamhouse kwam in het nauw om het schoolgeld te betalen voor drie (ex)straatkinderen, waar zij de zorg voor dragen.
Iqbal, Tia en Rudi zijn klaar voor het vervolg onderwijs. Iqbal en Tia zijn klaar voor de basisschool en Rudi is klaar voor de middelbare school. Er is een online fundraising gehouden in combinatie met een evenement in Yogyakarta. In Indonesië gelden er inschrijfkosten en moet er elke maand schoolgeld betaald worden. Hier had Dreamhouse nog geen geld voor en dat zou betekenen dat de kinderen niet konden instromen het volgende schooljaar.
We hebben samen gekeken naar een oplossing waardoor onze student Liann en vrijwilliger Maud zich hard ingezet hebben om voor elkaar te krijgen dat de kinderen naar het vervolgonderwijs kunnen. Op Koningsdag hebben zij een evenement georganiseerd en samen met de online fundraising is hier 815 euro opgehaald! Dit betekend dat niet alleen Iqbal, Tia en Rudi nu naar school kunnen, maar ook meerdere straatkinderen geholpen kunnen worden.


Kinderen naar school Think Volunteer

0
Kinderen zijn van de straat gehaald en gaan naar school
Meisjes Indonesië naar school Think Volunteer

0
families worden ondersteund door middel van ‘parent empowerment’.

Yuni leefde op straat en heeft nu haar eigen berdijf!

De ‘education centers’ van Dreamhouse bieden een leeromgeving waar kansarme kinderen kunnen leren en, training en advies krijgen. Met behulp van onze vrijwilligers, stagiaires en donaties hebben wij meerdere education centers kunnen openen. In 2018 bestonden er 5 education centres, inmiddels zijn er 9 education centres actief in Yogyakarta. Naast education centers bied Dreamhouse de ‘hope shelter’.
Yuni,25 jaar, leefde op straat en kwam in de zogenoemde hope shelter van Dreamhouse terecht. Hierdoor kreeg Yuni structuur, onderwijs en toekomstperspectief. Met ondersteuning van Dreamhouse heeft Yuni nu haar eigen onderneming! Een warung waarin ze Indonesische snacks verkoopt.

Think Charity in samenwerking met:

Hoshizora foundation partner Think Volunteer
Rumaj Impian partner Think Volunteer