Help a child to school


Ons doel


In samenwerking met lokale projecten, waaronder Sumatra Volunteer & Rumah Impian (Dreamhouse), streeft Think Volunteer ernaar om zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan. Zo kunnen kinderen zich ontwikkelen tot zelfredzame individuen die hun dromen kunnen naleven. Om te beginnen zijn we werkzaam in Centraal Java, Jakarta, Yogyakarta, Flores en Papua. Als zij een vak kunnen leren, hebben ze later kans om beter voor zichzelf en hun familie te kunnen zorgen, waardoor ondersteuning van buitenaf op een gegeven moment overbodig moet worden. Benieuwd wat we al bereikt hebben? Neem dan snel een kijkje op: Impact Think Charity!


Voor €10,- per maand of €120,- per jaar kun jij ervoor zorgen dat een kind naar school kan!

Toch liever de donatie handmattig overboeken?
IBANnummer NL17 INGB 0006 6754 48
Ten name van: Stichting Think Volunteer

Doneer voor boeken en uniformen

Doneer eenmalig / maandelijks / jaarlijks: voor uniformen en boeken

Foto van gelukkige kinderen op school

Foster Parent worden

Wordt Foster parent door maandelijks of jaarlijks te doneren: 

Support een kind voor minimaal 3 maanden en je zorgt ervoor dat een kind die het op dat moment nodig heeft, de educatie krijgt die hij of zij verdient. Het zijn kinderen die gemotiveerd zijn om naar school te gaan. Het betreft verschillende onderwijsniveaus: basis, middelbare school, universiteit

  • Na de donatie word je gekoppeld aan jouw Foster Child! Wij matchen jou met een Indonesisch kind dat jou op dat moment het hardste nodig heeft.
  • Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen omtrent jouw foster child. Het foster kind wordt aangemoedigd om met je te communiceren via brieven, video’s en social media. Elk kwartaal zul je een voortgangsrapport ontvangen.

Impact

Wanneer je dit doel ondersteunt draag je bij aan een betere toekomst voor kinderen in Indonesië. Ben je nieuwsgierig naar wat we al hebben bereikt? Kijk dan op: Impact Think Charity!

  • Kinderen krijgen de kans om zich te kunnen ontwikkelen
  • Ze worden door de projecten geïnspireerd en geholpen hun dromen te ontdekken en deze via onderwijs te realiseren.
  • Kinderen laten groeien tot productieve zelfredzame burgers te worden die in de toekomst een nuttige bijdrage leveren aan de samenleving.
  • Het bewustzijn van het belang van onderwijs groeit en de proactiviteit van Indonesische gemeenschappen zal toenemen om het onderwijs te bevorderen.
  • Kortom: The street is not for kids! Je geeft een kind de mogelijkheid op een toekomst, waar hij of zij voor zichzelf zal kunnen zorgen en bovendien hun gezin kunnen onderhouden.

Elk kind heeft recht op onderwijs. Veel kinderen in Indonesië gaan niet naar school. In het hele land is het basisonderwijs gratis. Dit klinkt heel mooi, maar in de praktijk houdt het in dat de ouders van de kinderen alsnog veel kosten hebben als hun kinderen naar school gaan. Zo moeten ze zelf zorgen voor schooluniformen, leer/schrijfmaterialen en vervoer. Voor het gros van de mensen in de arme wijken en dropjes is dit niet te betalen. Daarnaast zijn veel gezinnen dagelijks bezig met ‘overleven’: zorgen dat er voldoende eten en drinken is voor die dag. Deze mindset zorgt ervoor dat ouders het belang van onderwijs niet direct inzien en ze kinderen inzetten voor werk op de straat of boerderij.
Think Volunteer wil er samen met jou voor zorgen dat elk kind een eerlijke kans krijgt. Een eerlijke kans op onderwijs en een eerlijke kans op een toekomst, want dat verdienen ze dubbel en dwars.

Foto van twee meisjes die in de verte kijken

Think Charity in samenwerking met:


Sumatra Volunteer
Rumah Impian: Solidarity, Care, Transform