Hygiene – Elementary schools

Ons doel

Think Volunteer zorgt met jouw bijdrage voor het verbeteren van de toegang tot duurzame sanitaire en hygiëne voorzieningen op 20 openbare scholen in Yogyakarta.
Daarnaast is het doel om middels educatie het hygiënisch gedrag van kinderen te verbeteren


Doelgroep: Indonesische basisscholen met onvoldoende toegang tot sanitaire en hygiëne voorzieningen

Dit is een tijdelijke actie: Doneer voor deze tijdelijke actie! Indien u kiest om maandelijks te doneren, zullen wij u informeren als we de funding sluiten. U kunt dan uw maandelijkse donatie gelijk stop zetten of een van onze andere doelen ondersteunen.

Wij willen voor dit doel 4100€ ophalen

15%
Direct doneren?
  1. Scan deze QR code
  2. Vul zelf het bedrag in dat je wil doneren (alle kleine beetjes helpen)
  3. Kies je bank
  4. Je wordt via ideal naar je eigen betaalomgeving geleid

 

Wil je betrokken blijven bij dit project?
Word vriend van
Als bedrijf vriend van worden

Toch liever de donatie handmattig overboeken?
IBANnummer NL17 INGB 0006 6754 48
Ten name van: Stichting Think Volunteer

De huidige coronapandemie confronteert ons des te meer met het belang van regelmatig en op de juiste manier de handen te wassen. Dit kan besmetting met bacteriën en virussen, en daardoor ook mogelijk ziekte, voorkomen. Meer dan 50 procent van alle scholen in Indonesië hebben geen toegang tot fatsoenlijke sanitaire voorzieningen. Met slechte hygiënische omstandigheden, infectieziekten en hogere kindersterfte tot gevolg. De zorgen omtrent de hygiëne en gezondheid van de jeugd in Indonesië nemen toe. Daarom willen we hier iets aan doen, samen met onze lokale partner Project Child Indonesia én met jou!


Bij
0%
van de scholen in Indonesië hebben kinderen geen toegang tot een fatsoenlijk toilet

Bij
0%
van de scholen in Indonesië hebben kinderen geen toegang tot schoon drink water

Hoe kun jij helpen?

Door middel van jouw vrije bijdrage kunnen we er voor zorgen dat er binnenkort op 20 scholen betere hygiënische faciliteiten zijn!
Geef je een donatie aan dit project, dan help je mee aan het bouwen van handwas faciliteiten in 20 openbare basisscholen in Yogyakarta.

Budget Estimation (Totale) kosten van 1 wastafel x 20 scholen = IDR 3,061,500 x 20 = IDR 61,230,000 = 4100 euro


School Think Volunteer

Impact

  • Door de handwas faciliteiten op school te verbeteren, zijn we ervan overtuigd dat onze leerlingen hun gezonde leven kunnen verbeteren.
  • Naast de oprichting van een stand voor handwas, zullen we campagnes voeren over gezondheid en praktische hygiëne. Doordat het merendeel van de kinderen het zichzelf niet heeft aangeleerd heeft om handen te wassen, zal educatie en herhaling nodig zijn om dit de kinderen eigen te laten worden.
  • De combinatie van praktische oplossingen, het installeren van de waterstands en het aanbieden van educatieve programma’s is essentieel om de kinderen te bereiken en hen te helpen begrijpen hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan een goede hygiëne. Dit geeft op langer termijn een positieve preventieve impact op het verbeteren van persoonlijke hygiëne en gezondheidsrisico’s.

Hoe leer jij het beste?

Naast de hygiëne voorzieningen is educatie ontzettend belangrijk. In samenwerking met de projecten willen wij aan kinderen uitleggen waarom hygiëne zo belangrijk is en hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat hygiëne in de structuur van het kind gaat zitten. Vorig jaar hebben wij een hygiëne interventieplan geschreven welke is geschreven op basis van onderzoek. Uit dit onderzoek is voornamelijk gebleken dat de intrinsieke motivatie het belangrijkste is om gewoontes bij kinderen aan te leren. Wat is leuker dan leren door te doen? Zo hebben wij een activiteit georganiseerd waar glitters gebruikt worden als bacteriën. Glitters plakken aan de huid, wie wast het beste al deze bacteriën van zijn handen?

Maar ieder kind is anders, Iqbal van 10 jaar oud onthoudt het beste hoe hij zijn handen goed moet wassen met een liedje. Zing mee! En doneer voor hygiëne!


Think Charity in samenwerking met: