Impact

Impact


Welkom op de impact pagina van Think Charity. Graag nemen wij jou mee in wat we hebben bereikt met ons donatieprogramma Think Charity. Lees verder en laat je inspireren. Wellicht raak jij ook gemotiveerd om zelf te doneren of zelf een programma op te zetten om bij te dragen aan de kwetsbare doelgroepen op deze wereld! 

Wil jij je ook inzetten? Klik op één van deze opties hiernaast!

Totaal ingezameld bedrag


Met Think Charity hebben we de afgelopen jaren vele projecten mogen opstarten waarmee we financieel konden bijdragen op microniveau. In totaal hebben we het volgende bedrag opgehaald middels tijdelijke en doorlopende acties!

0

Impact 2021 - Same lockdown, different impact


Wederom hebben we het programma 'Same lockdown, different impact' opgestart met Think Charity. We hebben meer dan €2500,- opgehaald voor kwetsbare gezinnen die enorm werden belemmerd in hun dagelijkse leven door de corona pandemie. Ze konden/mochten niet meer aan het werk vanwege de lockdown, dit zorgde ervoor dat ze geen eten konden kopen. In samenwerking met onze lokale partners Sumatra Volunteer, Dreamhouse en IkGaNaarBali hebben we enorm veel voedselpakketten kunnen uitdelen in Sumatra, Yogyakarta en op Bali. Hiermee zijn meer dan 1000 mensen voorzien van eten en drinken voor een week!

Impact 2021 - Storm in Kupang


Een plotselinge storm in Kupang heeft veel verwoest. Denk hierbij aan huizen, winkels, ziekenhuizen, auto’s, kerken etc. Door deze storm moesten we, Think Charity, snel handelen en hebben we in samenwerking met onze lokale partner Dreamhouse een fundraising opgezet binnen een dag. Binnen 4 dagen is er €492,- opgehaald welke per direct is verzonden naar de problemen met het meeste prioriteit. Met dit geld konden we toen de volgende impact leveren:

  • Daken (seng) kopen zodat huizen niet meer vol geregend konden worden. Het water kwam namelijk tot de navel, binnenshuis… 
  • Traditionele muren, zodat privacy weer hersteld kon worden!
  • 3 Grote water containers zodat een heel dorp weer schoon water kon gebruiken om te douchen, koken en drinken.

Foto van mensen die hun gemeenschap herbouwen die is getroffen door de storm in Kupang


Foto van mensen die hun gemeenschap herbouwen die is getroffen door de storm in Kupang

Impact 2021 - Nasleep storm in Kupang


In april 2021 heeft een Nederlands stel een eigen donatie programma opgezet in samenwerking met Think Charity. Ze hebben de crowdfunding gedeeld met hun familie en vrienden voor kwetsbare gezinnen in Kupang - Indonesië. Ze hebben maar liefst €1195,- opgehaald. 

Door de storm in Kupang in dit jaar, zijn er helaas vele huizen verwoest. En middels hun donatie programma hebben we in samenwerking met onze lokale partner Dreamhouse Kupang de volgende impact kunnen leveren:

  • 8 huizen voorzien van hout zodat de daken vastgemaakt konden worden! Voorheen hebben ze boomstronken op de daken gelegd zodat ze er niet af zouden waaien en om te voorkomen dat alles binnen het huis nat zou worden door de regen. 
  • 53 gezinnen in drie verschillende dorpjes zijn voorzien van eten en drinken voor minimaal een maand!
  • Er zijn handgemaakte slaapmatjes uitgedeeld aan deze mensen, zodat ze niet meer op de vloer hoeven te slapen.

Impact 2020 - Same lockdown, different impact


Met Think Charity hebben we meer dan €4000,- opgehaald voor kwetsbare gezinnen die enorm werden belemmerd in hun dagelijkse leven door de corona pandemie. Ze konden/mochten niet meer aan het werk, dit zorgde ervoor dat ze geen eten konden kopen. In samenwerking met onze lokale partners Sumatra Volunteer en Dreamhouse hebben we enorm veel voedselpakketten uitgedeeld. Aan meer dan 200 gezinnen. Hiermee kon een gezin van 5 personen een week vooruit! 


 Foto van kinderen die op school werken

Impact 2019 - Education centre Sumatra


In samenwerking met Sumatra Volunteer hebben we middels een kerstactie in 2019 €750,- opgehaald zodat Sumatra Volunteer een nieuwe ‘education centre’ kon oprichten. In deze education centre worden meer dan 70 kinderen voorzien van Engelse lessen. De kinderen krijgen op hun eigen school geen Engelse lessen omdat de ouders van deze kinderen niet genoeg geld hebben om voor deze lessen te betalen. In tegenstelling tot de gezinnen die hier wel voor kunnen betalen. Om een achterstand in de ontwikkeling van de kinderen te reduceren wordt door Sumatra Volunteer gratis lessen aangeboden. Naast de Engelse lessen worden er natuurlijk ook speels activiteiten georganiseerd.

Impact 2019 - Vrijwilligers zetten zich in voor straatkinderen!


Dreamhouse kwam in het nauw om het schoolgeld te betalen voor drie (ex)straatkinderen, waar zij de zorg voor dragen.

Iqbal, Tia en Rudi zijn klaar voor het vervolg onderwijs. Iqbal en Tia zijn klaar voor de basisschool en Rudi is klaar voor de middelbare school. Er is een online fundraising gehouden in combinatie met een evenement in Yogyakarta. In Indonesië gelden er inschrijfkosten en moet er elke maand schoolgeld betaald worden. Hier had Dreamhouse nog geen geld voor en dat zou betekenen dat de kinderen niet konden instromen het volgende schooljaar.

We hebben samen gekeken naar een oplossing waardoor onze student Lian en vrijwilliger Maud zich hard ingezet hebben om voor elkaar te krijgen dat de kinderen naar het vervolgonderwijs kunnen. Op Koningsdag hebben zij een evenement georganiseerd en samen met de online fundraising is hier 815 euro opgehaald! Dit betekend dat niet alleen Iqbal, Tia en Rudi nu naar school kunnen, maar ook meerdere straatkinderen geholpen kunnen worden.


Foto van kinderen die geholpen werden om toegang te krijgen tot school

In samenwerking met Dreamhouse en Sumatra Volunteer


0
Kinderen zijn van de straat gehaald en gaan naar school

Meisjes Indonesië naar school Think Volunteer

0
families worden ondersteund door middel van ‘parent empowerment’.

 Foto van Yuni en haar bedrijf

Yuni leefde op straat en heeft nu haar eigen bedrijf!

De 'education centers' van Dreamhouse bieden een leeromgeving waar kansarme kinderen kunnen leren en, training en advies krijgen. Met behulp van onze vrijwilligers, stagiaires en donaties hebben wij meerdere education centers kunnen openen. In 2018 bestonden er 5 education centres, inmiddels zijn er 9 education centres actief in Yogyakarta. Naast education centers bied Dreamhouse de 'hope shelter'.
Yuni,25 jaar, leefde op straat en kwam in de zogenoemde hope shelter van Dreamhouse terecht. Hierdoor kreeg Yuni structuur, onderwijs en toekomstperspectief. Met ondersteuning van Dreamhouse heeft Yuni nu haar eigen onderneming! Een warung waarin ze Indonesische snacks verkoopt.

Ontmoet Sky


Sky is inmiddels de gelukkige kat van Mirthe, initiatiefnemer van Think Volunteer. Sky is zoals hiernaast te zien in een kartonnen doos op straat ‘gedumpt’ met zijn broertjes en zusjes. Uitgehongerd en verwaarloosd troffen we ze aan. Mirthe besloot om Sky en broertje Simba in huis te nemen. Voor de andere twee kittens vonden we ook een thuis. Simba had een gebroken poot en infectie. Dezelfde dag kregen Sky en Simba een bezoek aan de dierenarts. Medische hulp kwam al te laat, waardoor Simba het helaas niet gered heeft. Dagelijks worden er duizenden dieren op straat gegooid in Indonesië. Sky en zijn broertjes en zusjes hebben een liefdevol thuis gekregen. Maar helaas is dit niet voor elk dier het geval.

Foto van gevonden straatkatjes

Foto van de kat genaamd Sky