Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij vaak krijgen.
Staat je vraag er niet tussen, neem dan gewoon even contact met ons op!
Nee, je krijgt geen stage vergoeding. Hier is vanuit de projecten waar wij mee samen werken geen geld voor. Ook kun je het niet als ‘werk’ zien en krijg je een sociaal cultureel visum en geen werkvisum.
In Indonesië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland, 230 volt.
Ja, er zijn voldoende pinautomaten die de Nederlandse bankpassen accepteren. Ook creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.
Indonesië is over het algemeen een veilig eiland. Wees wel alert op je spullen want zakkenrollers lopen helaas overal ter wereld. Sluit in je verblijf voor de zekerheid je koffer met belangrijke spullen erin. Voorkom risico’s van diefstal.
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Indonesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen Hepatitis A. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Indonesië inentingen aangeraden tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms
worden voor Indonesië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Raadpleeg altijd zelf de GGD voor actuele informatie over de vaccinaties.
De leeftijd voor de schoolexcursies is minimaal 15 jaar zijn. Voor de ontdekkingsreizen minimaal 16 jaar. Voor vrijwilligerswerk en stage minimaal 18 jaar.
Ja, dat kan wanneer de beschikbaar bij hetzelfde project dit toelaat.
Het werken in een ontwikkelingsland brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee, die wij als organisatie buitengewoon serieus nemen. Wij stellen aan reizigers, onszelf en de projecten waar wij mee samenwerken een aantal eisen. We kijken of jij geschikt bent als stagiair(e) of vrijwilliger door middel van een persoonlijke intake. Daarnaast is deze intake van belang om een passend project te vinden, waarin jij je kwaliteiten kan gebruiken. Het werken met kwetsbare kinderen vraagt om zorgvuldigheid en voorbereiding, daarom is het verplicht om een 5-daagse workshop te volgen. Daarnaast hanteert Think Volunteer een gedragscode waar jij je aan hoort te houden en ben je minimaal drie maanden betrokken bij een project.
Verantwoord vrijwilligerswerk en kwaliteit, daar staan wij voor. Wij houden ons aan de richtlijnen van het Better Care Network. Onze partner projecten en organisaties werken vanuit de zelfde richtlijnen en houden zich aan de gedragscode van Think Volunteer. De organisaties en projecten zijn duurzaam en gericht op de behoeften van de lokale bevolking.
Wij zijn er van overtuigd dat een vrijwilliger niet hoort te betalen voor vrijwilligerswerk zelf. Eerlijke projecten en prijzen zijn voor ons belangrijk. Vaak zie je bij organisaties dat vrijwilligerswerk ontzettend duur is. Dat jij vrijwilligerswerk wil gaan doen is een goed initiatief en mag niet worden tegen gehouden door dat het veel geld kost. Think Volunteer ontvangt geen subsidies en donaties en is afhankelijk van de bijdrage van vrijwilligers om kosten van de workshop, bemiddeling, voorbereiding, begeleiding en evaluatie te dekken. Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers goed voorbereid zijn, daarom is er een verplichte (5-daagse) workshop. Je betaalt eenmalig €650 euro, ongeacht de duur van jouw vrijwilligerswerk.
De workshop is een belangrijk onderdeel en is dan ook verplicht om te volgen. De workshop bestaat uit 5 dagdelen. Door deze workshop te volgen wordt jij goed voorbereid voor het werk dat je gaat verrichten bij het project. Tijdens de workshop zullen we ons verdiepen in:

– De introductie van het project
– Social Work en Pedagogiek
– Better Care Network
– Cultuur en geloof
– Ethiek en dilemma’s
– Duurzame projecten
– Kwaliteiten en valkuilen
– De Indonesische taal