Voor ouders

Wil uw kind op reis en bent u er nog niet helemaal gerust onder? Wij hebben hieronder de meest gestelde vragen beantwoord.
Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op!
Wanneer uw zoon/dochter mee gaat met de ontdekkingsreis zal hij of zij verblijven in een hostel samen met andere deelnemers. Als uw zoon/dochter mee gaat als vrijwilliger dan regelen wij een accommodatie, welke voldoet aan westerse standaarden. Hij of zij zal dan bij andere vrijwilligers/studenten worden geplaatst.
Indonesië is over het algemeen een veilig land. Wij doen er zelf alles aan om er voor te zorgen dat uw zoon/dochter veilig is tijdens deelname aan het project. Er is altijd een projectcoördinator ter plaatse en 24/7 beschikbaar.
Indonesië is een democratisch land met een bevolking dat bestaat uit een Moslimmeerderheid. Indonesiërs staan bekend om hun vriendelijk- en gastvrijheid. Waarschijnlijk zal uw kind zich ontzettend welkom voelen. Wel is het belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Zo is het in Indonesië niet gebruikelijk om openbaar genegenheid voor elkaar te tonen en hebben ouderen binnen de Indonesische cultuur veel aanzien. Wanneer er tempels, scholen en overheidsinstanties worden bezocht, dienen de schouders en benen bedekt te zijn. Bij toeristische gebieden accepteert men badkleding wel, maar wanneer uw kind bij een niet toeristisch gebied is kan het zijn dat dit niet altijd gewaardeerd wordt.
Uw zoon/dochter heeft in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering en een reisverzekering nodig, welke ook Indonesië dekt (werelddekking). We vragen aan alle deelnemers een verzekering af te sluiten die repatriëringkosten omvat en goed te kijken welke noodhulp er wel en niet onder de verzekering valt.
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Indonesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen hepatitis A. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Indonesië inentingen aangeraden tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Indonesië vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Raadpleeg altijd zelf de GGD voor actuele informatie over de vaccinaties.
Net zoals in Nederland is er ook internet aanwezig in Indonesië. Houd er wel rekening mee dat
het internet in Indonesië van mindere kwaliteit is dan in Nederland. Bij de meeste restaurants, hotels en woningen is internet aanwezig. Daarnaast zijn er vaak talloze internetcafés in de buurt. Uw zoon/dochter heeft ook de mogelijkheid om een lokale SIM-kaart aan te schaffen. Wij helpen hier graag bij!
Er is altijd een project coördinator 24/7 bereikbaar. Hoewel ernstige ziektes of ongevallen gelukkig nauwelijks voorkomen, zorgen wij er voor dat uw zoon/dochter de juiste noodnummers heeft en de projectcoördinator zo snel mogelijk ter plaatse is in geval van nood. Zorg ervoor dat uw zoon/dochter altijd het pasje van de ziektekostenverzekering bij zich heeft. In het geval van een ernstige ziekte of een ongeval, kan er contact worden opgenomen met u en uw verzekering.
Ja, over de hele wereld zijn er mensen die studeren, reizen of vrijwilligerswerk doen in Indonesië. Er zijn genoeg uitgaansmogelijkheden en evenementen waar westerse mensen met elkaar in contact kunnen komen.
Nee, het is bij wet verboden in Indonesië om een salaris te krijgen voor een stage of voor vrijwilligerswerk. Wel liggen er mogelijkheden voor subsidies of financiële ondersteuning. In Nederland kan gekeken worden wat hier in mogelijk is.