Think Volunteer

Interview met RTV Oost

RTV Oost besteedde vandaag aandacht aan ons verhaal! Lees hier over het interview met RTV Oost. Think Volunteer houdt zich naast verantwoord vrijwilligerswerk ook op andere manieren bezig om handvatten te bieden aan kwetsbare mensen in Indonesië. Tijdens de huidige coronapandemie is hulp hard nodig! In samenwerking met lokale projecten voorzien we voedselpakketten, desinfecterende middelen & onderwijs aan mensen die het hard nodig hebben! Mirthe vertelt samen met Husen hoe we dit aanpakken:

Als student ‘Social Work’ kwam Mirthe Kroeze in 2015 terecht in Indonesië. Hier kwam ze in aanraking kwam met veel armoede. De verhalen daar hadden zo’n impact op haar, dat ze besloot om haar eigen stichting te beginnen. Met de stichting probeert ze nu in tijden van corona kwetsbare doelgroepen in het land te voorzien van voedselpakketten en andere basisbehoeften. 

Geen geld om eten te kopen

Net als in Nederland is er 4 weken geleden in Indonesië een lockdown afgekondigd. De meeste mensen leven daar van daglonen en hebben het nu ontzettend zwaar. Veel van hen verkeren in grote armoede en hebben geen geld om eten te kopen. De stichting ‘Think Volunteer’ zet zich in voor deze groep en samen met lokale projectleiders helpen ze met de juiste informatie verschaffen voor de bevolking daar en proberen ze hen te voorzien van voedselpakketten. 

Terug in Hengelo

Normaal zit Mirthe zelf in Indonesië. Daar traint ze vrijwilligers en studenten om op een verantwoorde manier vrijwilligerswerk uit te oefenen. Door de huidige coronacrisis kan dat nu voorlopig niet meer. ”Op een gegeven moment bereikte ook ons het bericht dat de grenzen weleens konden gaan sluiten. Toen kregen we mailtjes en belletjes van Hogescholen uit Nederland of we de studenten zo snel mogelijk terug konden sturen”, legt ze uit. Nu moet Mirthe vanuit Hengelo via Skype lokale projectleiders in Indonesië zien te ondersteunen. Verslaggever Pim zocht haar op en ze deed haar verhaal:

Bron: interview Rtv Oost
Geschreven door Pim Paalhaar
1 mei 2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven