Think Volunteer bij RTV Oost

Think Volunteer 4 Mei 2020
over ons project

RTV Oost besteedde vandaag aandacht aan ons verhaal! Think Volunteer houdt zich naast verantwoord vrijwilligerswerk ook op andere manieren bezig om handvatten te bieden aan kwetsbare mensen in Indonesië. Tijdens de huidige coronapandemie is hulp hard nodig! In samenwerking met lokale projecten voorzien we voedselpakketten, desinfecterende middelen & onderwijs aan mensen die het hard nodig hebben! Mirthe vertelt samen met Husen hoe we dit aanpakken!

Wil jij ook een steentje bijdragen, klik dan op deze link.
Keep up the good work Yayasan Sumatra Volunteer – Yayasan Rumah Impian Indonesia (Dreamhouse) – Project Child Indonesia

Als student ‘Social Work’ kwam Mirthe Kroeze in 2015 terecht in Indonesië waar ze in aanraking kwam met veel armoede. De verhalen daar hadden zo’n impact op haar, dat ze besloot om haar eigen stichting te beginnen. Met de stichting probeert ze nu in tijden van corona kwetsbare doelgroepen in het land te voorzien van voedselpakketten en andere basisbehoeften.

Terug in Hengelo

Normaal zit Mirthe zelf in Indonesië. Daar traint ze vrijwilligers en studenten om op een verantwoorde manier vrijwilligerswerk uit te oefenen. Door de huidige coronacrisis kan dat nu voorlopig niet meer. ”Op een gegeven moment bereikte ook ons het bericht dat de grenzen weleens konden gaan sluiten. Toen kregen we mailtjes en belletjes van Hogescholen uit Nederland of we de studenten zo snel mogelijk terug konden sturen”, legt ze uit. Nu moet Mirthe vanuit Hengelo via Skype lokale projectleiders in Indonesië zien te ondersteunen. Verslaggever Pim zocht haar op en ze deed haar verhaal.


Lees het artikel & bekijk de uitzending hier terug.