Onbekende verrassende bezienswaardigheden Yogyakarta

Zillah PaliamaReizen door Yogyakarta0 Comments

Onbekende verrassende bezienswaardigheden Yogyakarta

Bijzondere bezienswaardigheden van Yogyakarta waar menig toerist niet komt!

Yogyakarta heeft geweldige plekken waar veel buitenlandse toeristen niets van afweten of jammer genoeg de tijd niet voor nemen. Ik kom nu drie jaar naar Yogyakarta voor onze organisatie Think Volunteer.
En ik vraag me af waarom ik deze plekken niet eerder heb bezocht. Toch vind ik het leuk dat ik elke keer weer wat nieuws ontdek, zo blijf ik energie krijgen van deze geweldige stad.
We bezoeken alles met de scooter. Het zijn soms tripjes van 2 uur en ik noem het twee uur lang intens genieten. Door de bergen, de slingerwegen, de kleine dorpjes en de prachtige natuur. Want zodra je het drukke verkeer en de stad verlaat en vervolgens de rustige wegen inslaat, rijd je door prachtige rijstvelden. Het groen komt je tegemoet.
Rondom Yogyakarta zijn er veel tempels, watervallen, viewpoints in prachtige natuurgebieden en mooie stranden op 2 uur afstand.
Dit zijn mijn ontdekkingen van dit jaar:

Sri Gethuk en de verborgen waterval

Sri gethuk ligt in Gunung Kidul, een uurtje rijden vanaf Yogyakarta. Het is een toeristische bezienswaardigheid en wordt vooral in het weekend druk bezocht door Indonesische toeristen. Je kunt dus beter doordeweeks gaan. Eenmaal aangekomen kun je een bootje nemen naar de waterval of je gaat te voet (ong. 20 minuten lopen). Wij hebben het bootje gedaan omdat het er leuk uit zag. Het was meer een varend vlot. Toen we na 5 minuten al aankwamen bij de waterval, waren er aardig wat toeristen, vind ik persoonlijk minder leuk.
Je kon niet echt vrij zwemmen (of badderen) want iedereen wilde bij de waterval op de foto en de selfiesticks kwamen van alle kanten. Na 10 minuten mensen kijken kwam er een Indonesische man op mij af met de vraag: Hey, je kan toch zwemmen? Waarop ik zeg: Ja zeker! Zegt hij: Hierachter zit een veel mooiere waterval waar niemand is! Alsof de man mijn gedachten kon lezen. Ik heb mijn zus en haar vriend bijeengeroepen en we pakten onze spullen om deze man te volgen. Het is even klimmen en zorgen dat je spullen niet nat worden maar dan kom je uit bij deze prachtige verborgen waterval. We hebben er heerlijk gezwommen en genoten van de plek voor onszelf.
Foto genomen door Ezra&Wouter, zie Tukkertravel:

Sri Gethuk Waterfal Drone shot
Sri gethuk waterfall yogyakarta
Sri gethuk waterfall yogyakarta

Hutan Pinus Pengger

Hutan Pinus Pengger is een groot bos waar ze unieke en creatieve foto spots hebben gemaakt. Het is geopend tot middernacht en je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Ongeveer 40 minuten rijden vanaf Yogyakarta. Het gebied met de hoge bomen heeft een hele kalme atmosfeer. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te ontsnappen uit de drukte van de stad.

Hutan Pinus Pengger Yogyakarta

Kedung Pedut

Kedung Pedut ligt in Kulon Progo. Ongeveer een uurtje rijden vanaf Yogyakarta. Ook hier kun je beter de weekenden vermijden. De waterval stroomt verspreid door het gebied. Er zijn dus meerdere plekken waar je kunt zwemmen en waar het water naar beneden valt. Er zijn ook activiteiten zoals de flying fox(een kabelbaan over het water) en je kunt vanaf 5 meter hoog naar beneden springen vanaf een steiger. Het water is erg verfrissend. Ik vond het erg koud maar dat was ook omdat de zon die dag niet fel scheen en ik gewoon een koukleum ben. Het is met watervallen wel zo dat ze het mooiste zijn in het droog seizoen. In het regenseizoen is het water vaak bruin.

Kedung Pedut Yogyakarta
Kedung Pedut Yogyakarta

Ngandong beach

Ongeveer 2 tot 2,5 uur rijden richting de zuidkust ligt Ngandong, naar mijn idee het mooiste strand met mooi helder water. Er zijn meerdere stranden maar Ngandong is goed om relaxed te kunnen zwemmen. Wanneer het mooi weer is, trekken veel Indonesiërs in het weekend naar het strand. Mijd de drukte en ga lekker doordeweeks. Mocht je toch in het weekend gaan, neem dan een los t-shirt mee voor over je bikini. Dit omdat de Indonesiërs bedekt het water in gaan. Dus voorkom ongemakkelijkheden en respecteer de cultuur.
Er zijn restaurantjes waar je verse vis en groenten kunt eten, ook echt een aanrader! We sloten de dag af met een fantastische sunset, wauw!

Ngandong sunset Yogyakarta

Queen of the South resort

Ben je op zoek naar wat luxe? Houd je van infinity pools met een uitzicht over uitgestrekte stranden? Dan ben je bij de Queen of the South aan het juiste adres. Je kijkt namelijk uit op het brede strand van Parangtritis.
Het is een klein uurtje rijden vanaf Yogyakarta. Voor 100.000 RP (ongeveer 6 euro) krijg je een handdoek, een flesje water en de hele dag toegang tot het zwembad. Wij hebben hier heerlijk een dagje vertoefd.

Queen of the South

Enjoy Yogya!

Interesse voor vrijwilligerswerk, stage, onderzoek, minor? Yogyakarta is een onwijs leuke studentenstad met veel mogelijkheden.
Neem dan contact met ons op!

Zie ook mijn andere blog over:
de 5 mooiste bezienswaardigheden van Yogyakarta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *