Project +

Workshop – Individueel traject – Opties voor Scholen

Workshop

Wil jij met jouw (vrijwilligers) organisatie/bemiddelingsbureau ook gebruik maken van onze workshop omdat jij het belangrijk dat vrijwilligers en studenten zich op de juiste manier inzetten?

Wij geven organisaties, stichtingen/belanghebbenden die vrijwilligerswerk of sociale stages verzorgen, de mogelijkheid om gebruik te maken van onze workshop en coaching traject! Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk studenten en vrijwilligers op een juiste en verantwoorde manier aan de slag kunnen.

Wat houdt de workshop in?
Onze workshop is een belangrijk onderdeel ter bewustwording en voorbereiding van vrijwilligers en studenten die in een ontwikkelingsland stage gaan lopen of vrijwilligerswerk gaan doen. De workshop bestaat uit 5 dagdelen. Door deze workshop te volgen wordt de student of vrijwilliger voorbereid op het werk dat ze gaan verrichten bij het project. Tijdens de workshop zullen we ons verdiepen in:
– De introductie van het project
– Social work en pedagogiek
– Hechting en trauma
– Better Care Network
– Cultuur en Geloof
– Ethiek en Dilemma’s
– Duurzaamheid
– Kwaliteiten en valkuilen
– De Indonesische taal

Individueel traject

Als individu kun jij in samenwerking met ons veel betekenen voor het goede doel. Je kan dit doen door een stage bij ons te lopen of bijvoorbeeld acties en activiteiten opzetten als ambassadeur.

Wat houdt een ambassadeur precies in?
Als ambassadeur van Think Volunteer zorg je ervoor dat dat je Think Volunteer promoot, je studenten en vrijwilligers enthousiasmeert over het werk in Indonesië, passende samenwerkingen zoekt en fondsen werft.
Dit kan al op een eenvoudige manier, zonder dat je aan verplichtingen vast zit!

Wil jij ook eigenlijk graag je steentje bijdragen, maar heb je weinig tijd?
We hebben een lijstje gemaakt met wat voorbeelden hoe je wat voor ons zou kunnen betekenen. Je plant zelf je eigen tijd in.
1. Mensen kennis laten maken met de stichting
2. Artikelen plaatsen op websites en/of social media. Denk hierbij aan het schrijven van blogs, nieuwsbrief, website enz. De artikelen kunnen digitaal worden aangeleverd.
3. Media: filmpjes, vlogs en fotomateriaal met ons delen.
4. Informatieavonden organiseren en/of promoten op bijvoorbeeld scholen, buurthuizen, bibliotheken.
5. Bijeenbrengen van een groep vrijwilligers.
6. (Funding) activiteiten organiseren. Je kunt bijv. iets in de buurt organiseren geld op te halen voor de stichting. Collecte, sponsorloop, maar ook middelen voor projecten zijn welkom; denk hierbij aan schoolmateriaal, spelletjes, boeken.
7. Ondersteuning in Indonesië (projectcoördinator)
8. Eigen ideeën


project +

Voor scholen

Schoolexcursie / exchange program

Laat uw leerlingen kennismaken met Indonesië door op excursie te gaan. Dit is de eerste stap naar de andere kant van de wereld! Think Volunteer organiseert schoolexcursies voor scholen die deze uitdaging aan durven gaan. De reis zit vol met leerzame en uitdagende activiteiten en excursies.

Samen maken wij graag een reis op maat. Een reis die past bij de behoefte van uw school en leerlingen. Voor de excursie kan een keuze gemaakt worden uit verschillende sociaal maatschappelijke thema’s. We werken samen met projecten en organisaties op het gebied van sociaal maatschappelijk werk en environment.

Sociaal maatschappelijk
Ondersteunen bij een project voor kwetsbare kinderen, waaronder straatkinderen, weeskinderen, kinderen met een handicap.
– Het geven van Engelse les
– Organiseren van een workshop
– Organiseren van een sportdag
– Organiseren van een evenement met een doel

Tijdens de excursie zullen de volgende onderwerpen centraal staan: Engels, economische en politieke betrekkingen tussen Nederland en Indonesië vroeger en nu, geschiedenis, religies, cultuur en natuur.
Bij een excursie is er de mogelijkheid om uw leerlingen kennis te laten maken met Indonesische scholen.


Environment (milieu)
Organiseren van een duurzaam event:
– Plantage
– Clean up’s
– Recycling
– Fondsenwerving
– Opknappen van een huis, school, gebouw

Gastcolleges

Naast het organiseren van scholenreizen organiseren wij ook gastcolleges over duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk. Wij vertellen tijdens deze gastlessen meer over vrijwilligerswerk ineen ontwikkelingsland. Wanneer is vrijwilligerswerk verantwoord en duurzaam en waar kunnen leerlingen op letten? We horen het graag als we bij jullie op school een gastles kunnen organiseren, neem contact met ons op.


Vragen? Neem contact met ons op!