Over ons

Verantwoord internationaal vrijwilligerswerk met impact.

“Wij zetten ons in om internationaal vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden met een positieve impact te motiveren en met negatieve impact tegengaan”

Team Think Volunteer
over ons project

Ons verhaal


Al gauw kwamen we in contact met lokale sociaal werkers, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Zij leerden ons hoe zij te werk gingen. De gastvrijheid en de liefde die zij gaven was onbeschrijflijk. We leerden hun protocollen en wilden hen graag onze kennis teruggeven. Dit deden we in de vorm van workshops. We gaven workshops aan (nieuwe) vrijwilligers over ´Social Work´ en hielpen hen op weg. Kwaliteiten stonden daarin centraal. Hoe mooi is het om jouw kwaliteit in te zetten om anderen te helpen? We schreven een handleiding die handvatten biedt voor toekomstige (internationale) vrijwilligers.

In praktijk bleek dit zo effectief te zijn dat wij – in samenwerking met Project Child – besloten om dit project voort te zetten. Wij vinden het heel belangrijk dat sociaal vrijwilligerswerk op een verantwoordelijke manier wordt uitgevoerd. We willen graag (toekomstige) vrijwilligers en stagiaires de mogelijkheid bieden om projecten te ondersteunen, maar wel met een verantwoordelijke- en kritische blik. Door onze kennis en ervaring te bundelen werd stichting Think Volunteer geboren.


Maak kennis met verantwoord vrijwilligerswerk

Met Think Volunteer weet je dat je op een verantwoorde manier kennis gaat maken met vrijwilligerswerk. Think Volunteer is er om jou op te leiden tot een vrijwilliger die daadwerkelijk iets gaat betekenen. Je wordt begeleid door ervaringsdeskundigen en Social Workers. Kennis wordt samengebracht, waardoor er aandacht besteed wordt aan de behoeften van vrijwilligers en de lokale bevolking. Think Volunteer is een stichting, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Nederland.

Team Think Volunteer Nederland

Mirthe

Co - Founder - Social worker
- Coach - Ervaringsdeskundige

Mirthe

Vrijheid, goede zorg en kansen zijn voor mij vanzelfsprekend, voor veel anderen ondenkbaar. Met Think Volunteer wil ik mensen aanmoedigen, kennis laten maken met verantwoord vrijwilligerswerk en ze de ervaring van hun leven geven!

Zillah

Co-Founder - Social worker
- Ervaringsdeskundige

Zillah

Wonen en werken in een ontwikkelingsland heeft mij echt laten beseffen hoe dankbaar ik mag zijn om in Nederland te zijn geboren, iets wat niemand voor het kiezen heeft. Ik hoop met Think Volunteer mensen te inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen en al het moois van de wereld te ontdekken.

Ruben

Community Manager - Social worker
- Coach - Ervaringsdeskundige

Ruben

Werken in het mooie Indonesië was voor mij altijd al een droom. Als stagiair heb ik kennisgemaakt
met verschillende kwetsbare doelgroepen. Ik ontdekte dat de zorg die deze kwetsbare doelgroepen krijgen erg verschillend is in vergelijking met Nederland. Door oog in oog te staan met deze verschillen, ben ik erg gemotiveerd om mijn ervaringen en kennis in te zetten om voor de kwetsbare doelgroepen op te komen. Ik hoop via Think Volunteer mensen te kunnen inspireren om bij te dragen aan deze kwetsbare doelgroepen in het buitenland.

Joffrey

Bestuurslid zakelijk – Networking

Annabelle

Junior project manager - Master student Global Management for Social Issues - Ervaringsdeskundige

Annabelle

Toen ik in Indonesië studeerde, werd ik gecoacht en opgeleid door Think Volunteer. Daar heb ik geleerd op een effectieve en duurzame manier de lokale bevolking te ondersteunen. De ervaring om les te kunnen geven aan straatkinderen heeft mij erg geraakt. Ik vond het mooi om te zien hoe iedereen iets positiefs uit deze ervaring kon halen: niet alleen ik, maar vooral ook de lokale bevolking. Ik gun andere vrijwilligers en studenten ook de juiste voorbereiding en begeleiding. Daarom ben ik lid geworden van het team van Think Volunteer.

Kiki

Marketing & communication
- Anthropology - Ervaringsdeskundige

Kiki

In 2018 kwam ik voor het eerst in Indonesië. Sindsdien heb ik het land leren kennen als paradijselijk en de mensen als gastvrij. Echter zag ik ook de keerzijde; de armoede en (kans)ongelijkheid grijpen me aan. Vrijwilligerswerk is een mooie manier om hier aan bij te dragen, maar dan wel op een verantwoorde en duurzame manier. Aan deze belangrijke visie van Think Volunteer draag ik met veel enthousiasme mijn steentje bij.

Evie

Finance & Administration
– Academische PABO
– Ervaringsdeskundige

Deniece

Media & content creator
– Media en cultuur

 

Sophie

Marketing & communication

Soba

Fotograaf & Videograaf

Black

Teacher

Team Think Volunteer Internationaal

Intan

Local coördinator

Intan

I live in Yogyakarta and study at Yogyakarta State University majoring in English Education.
For my practicum 'Translation and Interpretation' I searched for an internship and I found Think Volunteer.
I love social work and with Think Volunteer I learned a lot about Social work in my own country and the differences in the Netherlands.
After my internship I wanted to stay involved with Think Volunteer to develop myself better and to have new experiences with people from other countries. I am glad to join this team!

Tika

Local coördinator

Tika

I live in Yogyakarta and I know Mirthe & Zillah since four years.

When I heard about Think Volunteer and their mission, I got enthusiastic and wanted to be involved. I love to meet people and to help them around in Yogyakarta.

Besides working for Think Volunteer, I am a freelance translator.

I am graduated from English education program faculty of teachers training and education at Sanata Dharma University.

Egy

Local Project Manager & Guide

Wil je meer informatie over ons?

Ons Jaarverslag 2019
Onze Jaarrekening 2019