Recensies

Lian:

Als je, je stage/onderzoek of in mijn geval minor goed weg zet, kun je zeker iets bijdrage aan de ontwikkeling van het project. Daarnaast wordt er veel van jezelf verwacht waardoor er voor jezelf ook veel mogelijkheden zijn tot ontwikkeling. En niet te vergeten het mooie land en plekken die je kunt ontdekken.

Renske:

Ik vond het echt een super toffe ervaring, ik heb er heel veel van geleerd. Wat ik vooral heb geleerd is het verschil tussen hier en in Indo, daardoor heb ik wel echt meer respect gekregen voor de mensen die daar wonen en weet ik hoe goed wij het hier hebben. Het project vond ik super leuk! De samenwerking was soms wat lastig met dreamhouse, maar dat is uiteindelijk ook allemaal goed gekomen. Daarin heeft Mirthe ons echt super goed geholpen! De workshops die jullie al in Nederland hebben aangeboden vond ik echt heel fijn, zo weet je meer over het land en je stage. En daarnaast ook nog workshops in Indo zelf, dat is alleen maar extra kennis die je later in je stage weer kunt gebruiken. Think Volunteer helpt ook als er wat problemen zijn tussen beide partijen, zoals een miscommunicatie. En natuurlijk is Indonesië een super mooi land, dus als je de tijd hebt kun je nog allerlei mooie dingen zien. Allemaal super geregeld!

Inge:

Ik raad mensen echt aan om dit avontuur aan te gaan. Je wordt goed opgevangen in je eerste weken en het is (mijn ervaring na 3 weken) zeker een toevoeging voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast goede hulp bij praktische zaken zoals visum etc. Toffe mensen zijn jullie! En nuchtere mensen, daar houd ik ook van haha!

Sanne:

Ik vond het reizen gewoonweg geweldig! Ik heb echt een nieuwe passie ontdekt! Door mijn vrijwilligerswerk heb ik voor mijn gevoel het land op een heel brede manier leren kennen. Door zo dichtbij de lokale bevolking te zijn en het zorgsysteem in Yogya mee te maken leerde ik enorm veel over de cultuur, geloofsovertuiging, manier van werken maar ook over de taal, het land en de manier van leven. Dat vond ik denk ik het meest bijzonder. Dat je echt even opgenomen wordt in de cultuur daar en de kans krijgt daarin mee te draaien. Heel anders dan wanneer je even op backpacktrip een paar dagen in Yogya bent. Nu was ik echt inwoner en voelde ik me ook steeds meer thuis.

Sophie:

Ik heb stage gelopen op twee verschillende plekken. Een Christelijke basisschool en bij een project met straatkinderen. Ik ben aan de slag gegaan met het geven van Engels, gym en art. Ook hebben Pleun en ik nagedacht over verbeterpunten voor de school. Het is dus veel meer dan alleen lesgeven. Het was soms vroeg opstaan, maar zeker de moeite waard. Je krijgt zoveel dankbaarheid terug. Niet alleen van de kinderen, maar ook van jouw collega’s op de werkplek. Het is hier niet zo digitaal als in Nederland, dus met weinig materiaal moet je een top les neerzetten. Dit was een hele leerzame ervaring, waar ik op veel punten mezelf heb ontwikkeld. Meer zal ik er niet over zeggen, dat moet je zelf gaan ervaren.
Deze stageplekken heeft Think Volunteer voor mij uitgezocht. Dit deed volledig aan mijn eisen. Ik kon mijn eigen wensen aangeven en er werd een stageplek in overleg op maat voor mij gezocht.

Pleun:

Top! De reis was goed geregeld, ik kon altijd op jullie rekenen en ik heb er een fantastische levenservaring bij. Je leert zoveel als je naar het buitenland gaat. Zowel persoonlijk als professioneel. Ik zou opnieuw voor Indonesië kiezen omdat de cultuur mij erg aanspreekt. Je voelt je veilig in het land en de bevolking is erg vriendelijk en gastvrij.
Tijdens het regelen van mijn reis heb ik meerdere keren een tegenslag gehad, waarbij Think Volunteer mij juist kon helpen. Alles is goed geregeld en uiteindelijk in Indonesië aangekomen, weet je ook dat je er niet alleen voor staat. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om via Thinkvolunteer naar Indonesië te gaan

Lisa:

Ik heb een hele goede ervaring met de organisatie en met Think. Iedereen stond open voor feedback. En als er iets was kon je het altijd kwijt.
Dit was een super mooie ervaring die je niet vaak krijgt. En het land is gewoon fantastisch, ook de stage was prima te doen!

Annabelle:

Als buitenlandse student in Indonesie heb ik Think Volunteer leren kennen. Toen ik Mirthe Kroeze en mijn huisgenootjes had ontmoet (die ook vrijwilligers waren bij Thinkvolunteer) kwam ik erachter dat armoede veel voorkomt in Indonesië. Als je niet verder kijkt, als student of toerist, is deze armoede moeilijk te voortestellen/nauwelijks te zien. Het was een belangrijke ervaring om, op een verantwoordelijke manier, als vrijwilliger te mogen helpen. Ik heb de realiteit van kansarme kinderen en families gezien, les gegeven aan straatkinderen en hun families ontmoet. Deze ervaring heeft mij geraakt. Think Volunteer heeft mij heel effectief begeleid in de verschillende stappen van deze levenservaring. Ik wil jullie graag bedanken dat jullie mij deze kans hebben gegeven.

Sophie:

Ik heb jullie hulp als laagdrempelig en gezellig ervaren, maar wel helpend en nuttig contact. Het kan gezellig zijn, maar als ik jullie nodig heb op het gebied van stage of als ik ergens tegenaan loop voelde ik een professionele benadering. Ik ben jullie gigantisch dankbaar voor deze ervaring!

Ruben:

Think Volunteer was erg behulpzaam voor mijn stage in Indonesië. Ze regelden twee projecten waar ik mijn stage kon invullen. Een in West-Sumatra en een in Yogyakarta. Vanwege Think Volunteer had ik de tijd van mijn leven! Dus ik zou Think Volunteer aanbevelen aan iedereen die een stage, minor, vrijwilligerswerk of onderzoek in Indonesië wil doen!

Ezra:

Ik heb genoten van mijn tijd in Yogyakarta! Dit komt doordat ik tevreden terug kijk op mijn periode bij het project. Dat wij een leuke groep meiden bij elkaar hadden en samen leuke dingen hebben ondernomen. Maar het komt ook zeker door jullie! Ontzettend bedankt voor jullie hulp en natuurlijk ook de gezelligheid die erbij kwam kijken!

Gijs:

Ik heb een geweldige tijd gehad in Indonesië. De organisatie was erg leuk om mee samen te werken, mensen die echt hart hebben voor wat ze doen. Ik wil jullie verder heel erg bedanken. Jullie zijn hier mede verantwoordelijk voor vind ik. Jullie doen het super en hoop dat het in de toekomst zo zal blijven. Bedankt voor alles!

Maud:

Ik heb een super leuke tijd gehad in Indonesie. In het begin moest ik erg wennen aan de andere cultuur en de andere omgeving maar na een paar weken kon ik dit ook heel erg waarderen. De mensen zijn allemaal super behulpzaam en aardig, dit maakte ook dat mijn wen-proces telkens sneller ging. Het duurde even voordat ik mijn draai kon vinden binnen mijn project, maar nadat ik een duidelijk plan en doel had voor mezelf ging het allemaal vanzelf.

Koen:

Een eerlijke transparante stichting die zich inzet voor kansarmen in Indonesië. Voor Think Volunteer is het enorm belangrijk dat projecten daadwerkelijk een eerlijke bijdrage leveren aan de doelgroep.

Wies:

Voor mij was het een ervaring voor het leven! Supervisie er sowieso inhouden want bij ons heeft dat echt geholpen! Ook doordat we in het begin veel samen waren door de workshop, maar ook doordat jullie daarnaast met ons op een informele manier omgingen en we ook naast het vrijwilligerswerk gezellige dingen samen deden voelde ik me heel erg thuis! Nogmaals bedankt dames!

Sisley:

Ik ben heel blij met mijn keuze die ik heb gemaakt om met Think Volunteer te werken. Ik heb zoveel vette ervaringen opgedaan en veel van dit project kunnen leren. Heel erg bedankt voor alle hulp/begeleiding! Think Volunteer is een top organisatie. Blijf zo doorgaan en hopelijk zien jullie mij snel weer terug.

Ciara:

My amazing internship as a physiotherapist has come to an end. All thanks to the wonderful people at the project, truly touching experience treating these beautiful children. Think Volunteer thank you for making it happen, being so helpful and welcoming, genuine girls that I couldn’t recommend more!

Intan:

I would like to say a massive thank you for the chance and time you have given to me to join your team as an intern. It was just three months but I can say that I have learned a lot from what I was doing during the program was in progress. Think Volunteer showed me a new world, I didn’t know anything about Social Work and these vulnerable targetgroups you work with. I assume that what you guys do is a wonderful job and I can see that its very sincere and meaningful. I feel more open minded and creative in so many ways now. I wish Think Volunteer to grow very very big and become one of the most prestigous organization of social work. Thousands of people can trust it and Im glad I got the chance to be a part of it and still will in the future!

Evie:

Think Volunteer is een goede organisatie die helpt bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Naast dat ze goed werk voor je vinden, helpen ze je ook met alle dingen erom heen. Think Volunteer heeft voor mij een huis gevonden en geholpen met het huren van een scooter. Ook geven ze je voordat je begint met het werk een training en leer je de basis van de taal. Tijdens de maanden dat je in Indonesië bent kom je regelmatig samen om over je ervaringen en eventuele problemen te praten, zo kan je het beste uit je werk halen. Ik ben enorm blij dat ik via Think Volunteer vrijwilligerswerk heb gevonden, je hebt gelijk een basis in het fantastische Indonesië!

Chua:

Greatest organization who help the volunteers and students in a very professional way. Very effective for our project and children in Indonesia! The team is always available for our team!

Sterre:

Ik heb vrijwilligerswerk via Think Volunteer gedaan en het was al met al een positieve ervaring voor mij. Ik vond de begeleiding heel erg goed en durf te zeggen dat zij zich hierin onderscheiden van de andere vrijwilligersorganisaties. Think Volunteer is heel persoonlijk en staan echt naast je, dit maakte het gehele wenproces in Indonesië een stuk gemakkelijker.