Service uitleg

Service uitleg – Maatwerk

Onze service is gericht op maatwerk. Na een persoonlijke intake gaan wij op zoek naar een stage, onderzoek of minorplek die bij jou past. We houden rekening met jouw wensen en de eisen van je opleiding.

Voorbereiding en begeleiding

Wij geven advies en informatie op alle gebieden. We zorgen ervoor dat alles wat je nodig hebt geregeld is voor en na vertrek. Ervaar je problemen op je stage, bij je huisvesting of m.b.t. iets anders, dan staan wij altijd klaar om je te ondersteunen. Daarnaast geven we je ook leuke tips & tricks en advies over tours en reizen door Indonesië.

Workshop

De workshop is een belangrijk onderdeel en is dan ook verplicht om te volgen. De workshop bestaat uit 5 dagdelen. Door deze workshop te volgen word jij klaargestoomd voor het werk dat je gaat verrichten bij het project. Tijdens de workshop zullen we ons verdiepen in:

– De introductie van het project
– Social Work en Pedagogiek
– Hechting en Trauma
– Better Care Network
– Cultuur en geloof
– Ethiek en dilemma’s
– Duurzame projecten
– Kwaliteiten en valkuilen
– De Indonesische taal

Naast de workshop zullen wij jou zo goed mogelijk proberen te begeleiden. Je krijgt een introductie dag waarin je kennis maakt met andere vrijwilligers. Ook word je voorbereid op het project waarvoor je gaat werken.
We gaan samen kijken naar wat je kwaliteiten zijn en hoe we deze gaan inzetten in de praktijk. Je wordt gekoppeld aan een Social Worker, waarmee je samen supervisie gaat doen. Tijdens jouw ervaring in het buitenland kun je tegen bepaalde dingen aan lopen. Voorbeelden hiervan zijn een cultuurshock, verschillende normen en waarden en verkeerde verwachtingen. Bij supervisie staat denken en reflecteren centraal. Ingebrachte casussen worden inzichtelijk gemaakt en persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Aan het einde van jouw vrijwilligersperiode zullen we terugblikken en wordt er geëvalueerd.

Donatie naar project

Van de programma kosten gaat direct 10 % naar de organisatie waar jij als vrijwilliger geplaatst wordt. Op deze manier draagt de vrijwilliger indirect bij aan investeringen welke nodig zijn voor dat project en stimuleert hierdoor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap.
Het bedrag wat naar het project gaat dient voor de volgende doeleinden:
– Opbouw van scholen en activiteitencentra ’s
– Lesmateriaal: Denk hierbij aan alle middelen om lessen en activiteiten te ondersteunen, zoals: pennen, papier, schriften, kleurpotloden.
– Gezonde voeding
– Persoonlijke ontwikkeling van lokale bevolking: Wanneer kinderen wat extra hulp nodig hebben of over een groot talent beschikken, willen we deze kinderen graag wat extra ondersteunen of de mogelijkheid bieden dit talent verder te ontwikkelen.

Huisvesting

Wij regelen huisvesting naar jouw wensen. Wil je fijne kamer die aan westerse standaard voldoet, of zelfs met zwembad? Of lijkt het je leuk om bij een gastgezin in te wonen? Wij regelen het voor je.

Hulp visum

We ondersteunen met het regelen van je visum. Wij zorgen voor sponsorschap en regelen de juiste documenten die je nodig hebt bij de visumaanvraag. Daarnaast krijg je ondersteuning bij het verlengen van je visum in Indonesië.

Hulp scooter

De meeste studenten kiezen ervoor om een scooter te huren, zodat ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Ons team zorgt ervoor dat de studenten een goede voorbereiding krijgen voordat ze de weg op gaan. Het verkeer is in Indonesië chaotischer dan in Nederland, maar wel een hele mooie ervaring!
*Voor de studenten die geen scooter willen huren zijn er andere mogelijkheden.

Pick up

Bij aankomst in Indonesië wordt je opgehaald van het vliegveld en naar je accommodatie gebracht.

Welkomstpakket

Een handig pakketje bij aankomst met benodigde informatie en handige spulletjes!

Simkaartje

Naast het internet wat je bij je huisvesting krijgt, is het handig dat je overal bereikbaar bent op je telefoon. Daarom krijg je van ons een simkaart met internet. Je krijgt daarbij een handleiding over hoe je hem kunt opwaarderen.

Gezamenlijk bezoek eerste dag bij het project

Met alle nieuwe indrukken tijdens je eerste weken in Indonesië, is het wel zeker zo fijn om begeleiding te hebben naar je eerste stagedag. Ons vloeiend Indonesisch-Engels-Nederlands sprekend team kan jou een handje helpen met het leggen van je eerste contacten bij jouw stageplaats.

24/7 bereikbaar

In noodgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. In geval van ziekte en opname in een ziekenhuis, staan wij stand-by. Je hoeft je geen zorgen te maken dat dokters of verplegers je niet begrijpen of andersom, ons team kan hierin ondersteunen.

Extra

Tijdens jouw semester organiseren wij regelmatig trips en activiteiten. Denk hierbij aan een gezamenlijke borrels/etentjes, workshops, een vulkaan beklimmen of een tropisch eiland bezoeken!