Think Volunteer Academy

Waarom Think Volunteer Academy?


Think Academy logo

Verantwoord op reis en vrijwilligerswerk met een positieve impact. Daar draait het om bij de Think Volunteer Academy. Het is het nieuwe platform van Think Volunteer dat nog volop in ontwikkeling is. De Think Volunteer Academy wordt een digitaal platform om internationaal verantwoord reizen en vrijwilligerswerk te verbeteren. Het platform is uiteindelijk beschikbaar voor zowel de reisorganisaties als de vrijwilliger of reiziger zelf.

Een goede voorbereiding en begeleiding staat centraal bij de Think Volunteer Academy. Door middel van cursussen, trainingen en coaching wordt een duurzame en positieve impact gewaarborgd. Essentieel daarbij is dat wordt gekeken naar de behoefte van de vrijwilliger en/of de reiziger én de lokale doelgroep. Zo draag je uiteindelijk als vrijwilliger of reiziger daadwerkelijk een steentje bij.

Geef je feedback op onze prototypes!

Tegenwoordig is geen land meer te ver. Het reizen is populair, voornamelijk onder jongeren. Velen hebben tijdens hun reis interesse in vrijwilligerswerk, het zogenoemde ‘voluntourism’. Op eerste oog een mooie ontwikkeling. Toch blijkt uit onderzoek, kennis en ervaring dat in veel gevallen vrijwilligerswerk verreweg van verantwoord gebeurt En dat terwijl er voornamelijk wordt gewerkt met kwetsbare doelgroepen. Zie ook: ons onderzoek.

Uit kortdurend en onvoorbereid vrijwilligerswerk haalt de vrijwilliger vaak meer profijt dan de doelgroep zelf, wat alle doelen van internationaal vrijwilligerswerk voorbij gaat. Neem bijvoorbeeld sociale projecten in een niet-Westers land, die bestuurd worden vanuit een Westers land. Het resulteert vaak in slechte tot geen voorbereiding omtrent de belangen, behoeften, cultuur en andere factoren van de lokale doelgroep. Dat met een negatieve impact van vrijwilligerswerk als gevolg.

Kansen voor internationaal vrijwilligerswerk
Alle reden om in te zetten op de verbetering van verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Er is genoeg kennis om vrijwilligers op een verantwoorde manier op reis te laten gaan. Met als vereiste een goede voorbereiding. Iets waar veel kansen liggen. Think Volunteer bouwt voort op deze kansen en staat voor de opgave om internationaal vrijwilligerswerk verantwoorder te maken, om zo een positieve impact te stimuleren en negatieve impact tegen te gaan. Hoe? De volgende punten zijn belangrijk:

  1. Voorbereiding: De juiste voorbereiding voor vrijwilligers is essentieel
  2. Begeleiding: De juiste begeleiding tijdens vrijwilligerswerk is essentieel
  3. Technologie: Technologie kan een goede bijdrage leveren aan het vormen van een platform. De Think Volunteer Academy is dan ook een digitaal platform
  4. Samenwerking: Kennisdeling en samenwerken met lokale projecten is een belangrijke vereiste

Hoe werkt Think Volunteer Academy?


Wanneer je toegang hebt tot ons platform kun je verschillende modules volgen en cursussen behalen. De modules worden op basis van het doel van jouw reis aan je gekoppeld. Wanneer je een cursus hebt behaald dan ontvang je een badge. Heb je het hele voorbereidingstraject behaald en de benodigde coaching (indien van toepassing) gevolgd, dan ontvang je het officiële certificaat!

Je kan gebruik maken van een coach wanneer je op reis gaat. Contact met de coach, andere (oud) vrijwilligers en studenten kun je onderhouden via de applicatie, het online forum en de chat.

Neem een kijkje in de uitklapbare menu's hieronder. Zoals je kunt zien biedt de Think Volunteer Academy drie hoofdonderdelen aan:


Think Academy logoVoor wie is Think Volunteer Academy?

Voor vrijwilligers

Leer alles over vrijwilligerswerk bij Think Academy en ga verantwoord op reis. Kennis opdoen staat bij de Academy centraal. Vrijwilligers en studenten krijgen de juiste handvatten om verantwoord op reis te kunnen. Dit draagt niet alleen bij aan eigen ontwikkeling, ook coaching om een positieve impact te leveren is net zo belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat er onder studenten en (toekomstige) vrijwilligers behoefte is aan een platform als deze. Doe jij mee?

Voor reisorganisaties

Zorg samen met ons dat kwetsbare doelgroepen effectief geholpen en beschermd worden en dat vrijwilligers veilig, voorbereid en verantwoord op reis gaan. Middels het platform bundelen we kennis en ervaring die we graag willen delen met jullie en met jullie deelnemers. Krijgen studenten en vrijwilligers de voorbereiding en begeleiding die ze nodig hebben om op juiste manier aan de slag te gaan in het buitenland. Doen jullie mee?

Aangesloten reisorganisaties

De volgende reisorganisaties maken gebruik van de Think Volunteer Academy om bij te dragen aan verantwoord vrijwilligerswerk met een positieve impact.

Intern Indonesia - Think VolunteerYPI - Think Volunteer