Think Volunteer Academy

Think Volunteer wil bijdragen aan reizen en voluntourism met een positieve impact. Met Think Volunteer Academy gaan vrijwilligers, studenten en reizigers verantwoord op pad!
Think Volunteer Academy is een digitaal platform beschikbaar voor organisaties die internationaal vrijwilligerswerk en stages aanbieden maar ook voor de vrijwilligers zelf. Middels the academy worden vrijwilligers en studenten voorbereid, getraind en gecoacht om het beste uit hun buitenlandse ervaring te halen. Er wordt gekeken naar de behoefte van de vrijwilliger en die van de lokale doelgroep.

Waarom Think Volunteer Academy?

Sociaal maatschappelijk werk in combinatie met reizen, het zogenoemde ‘Voluntourism’ is populair. Een mooi en leerzaam initiatief alleen lijkt de vrijwilliger daar vaak meer uit te halen dan de vrijwilligersplek (kwetsbare doelgroep) in het buitenland. Vrijwilligers en studenten krijgen vaak niet de juiste voorbereiding en handvatten die ze nodig hebben om daadwerkelijk een positieve impact te leveren (bekijk ons onderzoek). Om bij te dragen aan verantwoordelijker vrijwilligerswerk en reizen is het plan voor de Think Volunteer Academy ontwikkeld. Met de Think Volunteer Academy zijn we een digitaal platform aan het ontwikkelen beschikbaar voor reisorganisaties en haar deelnemers die internationaal vrijwilligerswerk of een stage willen gaan doen.

Voor wie is Think Volunteer Academy?

 

Voor vrijwilligers

Middels the academy kunnen vrijwilligers en studenten kennis opdoen die niet alleen bijdraagt aan de eigen ontwikkeling maar worden ze ook getraind en gecoacht om het beste uit de buitenlandse ervaring te halen en zo een positieve impact kunnen leveren in het buitenland. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan een platform als deze en meer dan 75% van de reizigers waarschijnlijk gebruik maken van het platform. Doe jij mee?

Voor reisorganisaties

Zorg samen met ons dat kwetsbare doelgroepen effectief geholpen en beschermd worden en dat vrijwilligers veilig, voorbereid en verantwoord op reis gaan. Middels het platform bundelen we kennis en ervaring die we graag willen delen met jullie en met jullie deelnemers. Krijgen studenten en vrijwilligers de voorbereiding en begeleiding die ze nodig hebben om op juiste manier aan de slag te gaan in het buitenland. Doen jullie mee?

 

Hoe werkt Think Volunteer Academy?

Think Volunteer Academy

Wanneer de student of vrijwilliger toegang heeft tot ons platform kunnen er verschillende modules gevolgd worden en cursussen worden behaald. Wanneer er een cursus wordt behaald kan dit aangetoond worden met een certificaat. Lesmaterialen zoals handboeken en educatieve video’s zijn altijd beschikbaar.

Daarnaast kan de student of vrijwilliger gebruik maken van een coach wanneer hij of zij op reis gaat. Contact met de coach, andere (oud) vrijwilligers en studenten kan onderhouden worden via het online forum en de applicatie.

Zie hieronder meer uitleg over cursussen, coaching en connect.

De cursussen van Think Volunteer Academy

Think Volunteer Academy
Think Volunteer Academy

Volg de cursussen die voor jou interessant zijn en behaal daar mee je unieke certificaat.

 • Basis: De basismodule is geschikt voor elke student en vrijwilliger die voorbereid op reis wil gaan. Je leert over jezelf, verschillende culturen, hoe je om kunt gaan met dilemma’s en hoe je het beste uit een buitenlandse stage of vrijwilligerswerk kan halen.
 • Werken met Kinderen: Deze module is geschikt als aanvulling op basis voor studenten en vrijwilligers die gaan werken met kwetsbare kinderen in het buitenland. Je kunt hierbij denken aan straatkinderen, kinderen in het onderwijs of engelse lesgeven.
 • Speciale doelgroepen: Deze module is geschikt wanneer een student of vrijwilliger gaat werken met meer gespecialiseerde doelgroepen. Denk hierbij aan mensen met een handicap, verslaving of psychiatrische aandoening.
 • Dier en Natuur: Deze module is geschikt wanneer een student of vrijwilliger zich gaat inzetten voor environment, natuur of wildlife. Denk hierbij aan een wildlife rescue centre, een natuurreservaat of het restaureren van de jungle.
 • Optioneel: Hier kunnen extra cursussen worden gekozen. Voorbeelden zijn verschillende taallessen of sociaal ondernemen.

Coaching

 • Persoonlijke Think coach: De student / vrijwilliger wordt gekoppeld aan een deskundige coach, waar tijdens de buitenlandse ervaring op kan worden teruggevallen. Een start midden en eind gesprek met reflecteren op eigen handelen staat hierbij centraal.
 • 24/7 support: Naast een persoonlijke coach kan op het Think Academy platform altijd worden teruggevallen op een van de medewerkers of (oud) andere studenten/vrijwilligers via het forum of de chatfunctie. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Optioneel: Persoonlijke ontwikkelingsroute en extra coaching mogelijk.

Connect

 • Application: In het platform, maar ook de bijbehorende app, vind je alle informatie, cursussen, lesmaterialen en de behaalde certificaten. Daarnaast geeft het platform en de app toegang tot het forum en een chatfunctie.
 • Forum: Het forum op het platform is een plek waar ideeën en inzichten gewisseld kunnen worden met projecten, deelnemers, organisaties.
  Verbinding met jouw organisatie. Je vindt er tevens leuke blogs, verhalen, tips en tops.
 • Chat: Bij de chatfunctie kun jij contacten onderhouden met je coach, school, vrijwilligerswerk plek maar ook andere studenten en vrijwilligers die op reis gaan of op reis zijn geweest.
  Via de chat heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en hulp te vragen.
Benieuwd naar de Academy ? Neem contact met ons op
Software developer gezocht voor onze online Academy! Bekijk hier de vacature.

Wij geloven in de kracht van samenwerken!

Onze partners zijn …

Internationale NGO’s
Partners Think Volunteer
Europese bedrijven
Partners Think Volunteer
Scholen
Partners Think Volunteer