Think Volunteer

Verantwoord internationaal vrijwilligerswerk met impact.

Think Volunteer
 
 

Onze missie

“Wij zetten ons in om internationaal vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden met een positieve impact te motiveren en met negatieve impact tegengaan”

Onze droom

Studenten, tussenjaars en vrijwilligers krijgen vaak niet de juiste voorbereiding en handvatten die ze nodig hebben om internationaal een positieve impact te leveren. Onwetende vrijwilligers die zich kort durend inzetten voor kwetsbare doelgroepen hebben vaak geen idee wat voor gevolgen dit kan hebben.
Het uitgangspunt van Think Volunteer is voluntourism op een eerlijkere en verantwoordelijke manier inzetten. We willen er voor zorgen dat het zogenoemde ‘voluntourism’ een positieve bijdrage levert. Iedereen, de zowel de reiziger en lokale bevolking heeft recht op de juiste educatie, begeleiding en bescherming.

Think Volunteer wil kennis en handvatten delen met reizigers en organisaties. Verbinding, vraaggericht werken en educatie staat hierbij centraal.

Ben jij enthousiast geworden van ons verhaal?
Kijk hoe jij kan bijdragen!


Onze organisatie

Met Think Volunteer weet je dat je op een verantwoorde manier kennis gaat maken met vrijwilligerswerk. Think Volunteer Academy is er om jou op te leiden tot een vrijwilliger die daadwerkelijk iets gaat betekenen. Je wordt begeleid door ervaringsdeskundigen en Social Workers. Kennis wordt samengebracht, waardoor er aandacht besteed wordt aan de behoeften van vrijwilligers en de lokale bevolking. Think Volunteer is een stichting, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Nederland.
Hier vind je meer achtergrond informatie over onze stichting.

Wil je meer informatie over ons ? Bekijk dat hier.