Updates

Blijf op de hoogte van de laatste updates en ontwikkelingen:

13 juli – Update Corona pandemie

Gaat Indonesië weer open voor internationale studenten op 11 September?
Vorige week heeft de gouverneur van Bali aangegeven dat op 11 September Bali weer helemaal klaar is voor internationale toerisme. De volgende dag gaf de gouverneur van Bali aan dat het enkel gereed is voor toeristen wanneer het Corona Virus onder controle is op Bali.

Het antwoord op de vraag of Indonesië vanaf 11 september weer open gaat en jij dan kan beginnen met je stage of vrijwilligerswerk is helaas vooralsnog niet duidelijk. Het is nog steeds wachten op de officiële bevestiging van de lokale autoriteiten. Wij wachten net zoals jullie af en zullen uiteraard direct een update doen wanneer er meer nieuws bekend is…

Hoe gaan wij verder te werk? Ondanks dat we nog niet met zekerheid kunnen zeggen of het schoolsemester vanaf september weer van start kan gaan in Indonesië, blijven we niet stil zitten. We gaan als nog graag met jou in gesprek over de mogelijkheden die wij kunnen bieden en helpen jou met alles wat je nodig hebt voor een stage of vrijwilligerswerk in Indonesië. Wij zullen flexibel inspelen op de huidige maatregelen en zodra het weer kan, pakken wij onze koffers om te vertrekken! Jij ook?

1 Mei – Mirthe bij RTV Oost!

RTV Oost besteedde vandaag aandacht aan ons verhaal! Think Volunteer houdt zich naast verantwoord vrijwilligerswerk ook op andere manieren bezig om handvatten te bieden aan kwetsbare mensen in Indonesië. Tijdens de huidige coronapandemie is hulp hard nodig! In samenwerking met lokale projecten voorzien we voedselpakketten, desinfecterende middelen & onderwijs aan mensen die het hard nodig hebben! Mirthe vertelt samen met Husen hoe we dit aanpakken!

Wil jij ook een steentje bijdragen, klik dan op deze link.
Keep up the good work Yayasan Sumatra Volunteer – Yayasan Rumah Impian Indonesia (Dreamhouse) – Project Child Indonesia

Lees het artikel & bekijk de uitzending hier terug.

18 april – Donatie update

WAUW! Dankzij jullie steun hebben we al bijna 1500 euro opgehaald!
Geweldig! Dankjulliewel!! Ondertussen zijn onze collega’s in Indonesië hard aan het werk de voedselpakketten uit te delen!

13 april – FUNDRAISING: De corona pandemie treft Indonesië hard!

Wij hebben jullie steun nodig, want samen met jullie kunnen wij de kwetsbare mensen voorzien van voedselpakketten.

Same lockdown, Different Impact!
Stel je eens voor, een coronapandemie waar je geen handen kan wassen en niet kan eten & drinken..
De COVID-19 is niet alleen een gezondheidscrisis, maar ook een economische crisis. Waar wij in Nederland een sociaal vangnet kennen, betekent deze crisis voor kwetsbare mensen in Indonesië geen werk: geen inkomen dus geen eten en drinken.

Zoals bij elke crisis komt deze het hardst aan bij kwetsbare mensen die geen toegang hebben tot medische zorg en ondersteuning van de overheid. Inmiddels hebben wij al 50 gezinnen voorzien van zeep, desinfectie, maskers, vitaminen, mineralen & voedselpakketten! Om meer mensen te kunnen helpen hebben wij jullie steun nodig!

Deel de fundraising met jouw netwerk om samen impact te maken. Klik hier voor de link om te doneren!

8 april – 1000 likes!

We hebben 1000 mensen die onze Facebook pagina leuk vinden! Volg jij ons al op onze Facebook?

4 april – Wat betekent Corona voor jouw geplande stage of vrijwilligerswerk?

Wij zijn net zoals jou bezorgd over de situatie rondom de verspreiding van het Corona Virus. Het is een uitzonderlijke situatie die wij niet eerder hebben meegemaakt. Voor de vrijwilligers en studenten die zich al hebben aangemeld of zich graag willen aanmelden snappen we dat alle onduidelijkheid vervelend is en jullie een aantal vragen hebben.
Bekijk deze pagina, waar we antwoord geven op de veelgestelde vragen.

22 maart – Jordy: ‘Eerder terug naar Nederland vanwege Corona’

Jordy (student Hogeschool Zuyd) schrijft over hoe het Corona virus zijn vroegtijdige terugkeer naar Nederland bepaalde.
Jordy studeert Social Work en zou 5 maanden stage lopen in Yogyakarta, Indonesië. Er werd abrupt een einde gemaakt aan zijn stage. Hij was nog maar anderhalve maand in Indonesië. Erg teleurstellend maar misschien wel het juiste besluit. Lees zijn verhaal in de blog.

18 maart – Ze waren er nog maar net..

Zo in één keer een abrupt einde voor onze studenten en vrijwilligers. Zij waren net begonnen met hun stage, minor, onderzoek of vrijwilligerswerk. Zoveel tijd en energie hebben zij erin gestoken om dit waar te kunnen maken en dan moet het zo eindigen… Wij vinden het ontzettend jammer voor jullie en leven echt met jullie mee. Desondanks zijn wij super trots op jullie, super blij dat wij jullie mochten ontmoeten en super dankbaar voor jullie inzet! Hopelijk blijven jullie gezond, pas goed op jezelf en je naasten! Wie weet, tot de volgende keer! Jullie zijn toppers! We hopen dat dit allemaal snel mag overwaaien! Daarnaast moeten we wel realistisch blijven en zo goed mogelijk blijven anticiperen op dit onvoorspelbare virus…

7 maart – Projecten sluiten vanwege Corona

Bericht van onze collega’s op Sumatra: In West-Sumatra the projects are closed because of the Corona virus… Hopefully this virus will end soon so that the children can have fun again in their familiar environment.