Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij vaak krijgen.
Staat je vraag er niet tussen,
neem dan gewoon even contact met ons op!
Wat betekent Corona voor jouw geplande stage of vrijwilligerswerk?

Wij zijn net zoals jou bezorgd over de situatie rondom de verspreiding van het Corona Virus. Het is een uitzonderlijke situatie die wij niet eerder hebben meegemaakt. Voor de vrijwilligers en studenten die zich al hebben aangemeld of zich graag willen aanmelden snappen we dat alle onduidelijkheid vervelend is en jullie een aantal vragen hebben. We zullen op deze pagina een aantal veelgestelde vragen beantwoorden en de corona situatie in Indonesië blijven updaten.

Huidige situatie Indonesië
Deze link bevat de meest actuele informatie, met betrekking tot reizen naar en van Nederland, van de Nederlandse overheid.
Met ingang van 2 april is het tot nader order voor buitenlanders niet meer toegestaan om Indonesië in te reizen. Het is, behalve voor groepen die hiervan uitgezonderd zijn (zie onder “Ik woon in Indonesië , kan ik nog inreizen”), dus niet meer mogelijk om naar Indonesië af te reizen. Momenteel is deze maatregel nog steeds van kracht.

Veelgestelde Vragen:
Ik heb mij aangemeld voor September. Kan mijn stage of vrijwilligerswerk door gaan?
Momenteel is het onmogelijk om naar Indonesië af te reizen en zullen er geen visums worden afgegeven. Dit betekend voor nu dat een stage of vrijwilligerswerk niet door kan gaan. Wat betreft September: hier is simpelweg nog geen antwoord op. We zullen de richtlijnen van zowel de Nederlandse als de Indonesische overheid in de gaten moeten houden en hierop anticiperen. Uiteraard hopen we dat alle stages / vrijwilligerswerk vanaf september gewoon weer door kunnen gaan, maar we kunnen nu niet anders dan afwachten.

Wat betekent het voor mij als mijn reis niet doorgaat?
We kunnen jou twee mogelijkheden geven:
1. Wanneer je stage of vrijwilligerswerk niet door kan gaan kunnen we je een voucher aanbieden. Dit houdt in dat we je een latere /flexibele mogelijkheid aanbieden en je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) houdt.
2. Wanneer je beslist om je reis te annuleren houden we ons aan onze annuleringsvoorwaarden, te vinden in onze algemene voorwaarden.
Dit betekend dus dat wanneer de student zich op tijd afmeldt, hij of zij het grootste gedeelte van het bedrag teruggestort krijgt, zoals beschreven in de tabel. Wanneer een student of vrijwilliger zich aanmeldt, krijgen wij ook te maken met voorbereidingen en bepaalde kosten die gemaakt moeten worden. Zie hiervoor ook ons Transparantie overzicht.

Ik ben geïnteresseerd in een stage of vrijwilligerswerk, maar door de huidige corona situatie voorzichtig met het maken van plannen. Kan ik me vrijblijvend aanmelden?

Je bent altijd welkom voor een gesprek en je mag altijd oriënteren. Stel dat we een plek voor je hebben die bij je past, kun je ervoor kiezen om nog even te wachten met de betaling en in meer zekere tijden een keuze te maken en de factuur alsnog te betalen. Wel werkt het bij ons; wie het eerst komt wie het eerst maalt. De betaling van de factuur legt namelijk officieel een stageplek bij 1 van onze projecten vast. Het risico kan dan zijn, dat als er te lang gewacht wordt het gewenste project vol is.

Als ik geen vrijwilligerswerk of stage kan doen, kan ik dan ook op een andere manier ondersteunen?
Ga aan de slag bij een van onze projecten als vrijwilliger of student! Wij staan open voor allerlei initiatieven en ideeën.
* Ambassadeurs: Als ambassadeur van Think Volunteer kun je je op verschillende manieren inzetten. Ben je nieuwsgierig? Bekijk de uitgebreide beschrijving op de website
* Wil je een Indonesische familie in nood helpen? Door de huidige coronapandemie zijn kwetsbare families hard getroffen. Ook Indonesië is in een lockdown. Voor veel mensen betekent deze lockdown: geen werk = geen inkomen, dus geen eten en drinken.Om deze mensen ook veilig afstand te laten nemen van elkaar, minder risico te laten lopen om ziek te worden en elkaar te besmetten, voorzien wij hen van zeep, desinfectie, maskers, vitaminen, mineralen & voedselpakketten.
Klik hier om jouw donatie te doen.
* Word vriend van Think Volunteer om de kwetsbare mensen en dieren in Indonesië te supporten! Als ‘vriend’ ondersteun je ons voor een bepaald bedrag per maand of per jaar, hier ben je geheel vrij in. Dit kan al vanaf 20 euro per jaar!

Waar kan ik terecht met mijn overige vragen?
Je mag ons altijd appen, bellen of mailen en we zullen je dan natuurlijk zoveel mogelijk proberen te helpen en ondersteunen met vragen.
Voor ons is deze situatie ook uitzonderlijk. We vragen om begrip als we niet meteen een antwoord hebben op je vraag of als we je niet meteen kunnen helpen.

Bekijk hieronder de algemene veelgestelde vragen:
Nee, je krijgt geen stage vergoeding. Hier is vanuit de projecten waar wij mee samen werken geen geld voor. Ook kun je het niet als ‘werk’ zien en krijg je een sociaal cultureel visum en geen werkvisum.