Vrije minor in Indonesië

Vrije minor in Indonesië

Think Volunteer neemt jou mee naar sociale projecten in Indonesië. Deze sociale projecten zijn erkende leerbedrijven. Je gaat minimaal drie maanden wonen en werken in Indonesië. Think Volunteer geeft ondersteuning aan studenten die een minor naar eigen inzicht willen in vullen. Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden om deze vrije minor vorm te geven. Zo kunnen we samen met jou, de onderwijsinstelling en een organisatie een plan maken om een minor te ontwikkelen die goed bij jou past en welke aan de eisen van de onderwijsinstelling voldoet. Het aanbod wat wij bieden voor vrijwilligerswerk en stage zijn ook te combineren met een minor.

Voor meer informatie neem contact met ons op!

Wij werken samen met middelbare scholen en Hoge Scholen. Onder andere: Saxion Hogeschool, Hanze Hoge school en Hogeschool Tio.

Wat houdt de workshop precies in?

De workshop is een belangrijk onderdeel en is dan ook verplicht om te volgen. De workshop bestaat uit 5 dagdelen. Door deze workshop te volgen wordt jij klaar gestoomd voor het werk dat jij gaat verrichten bij het project. Tijdens de workshop zullen we ons verdiepen in:

– De introductie van het project
– Social Work en Pedagogiek
– Hechting en Trauma
– Better Care Network
– Cultuur en geloof
– Ethiek en dilemma’s
– Duurzame projecten
– Kwaliteiten en valkuilen
– De Indonesische taal


Begeleiding

De minor is gericht op jouw leerdoelen en samen kijken we hoe we jouw kwaliteiten zo goed mogelijk kunnen toepassen in de praktijk. Je staat onder
supervisie van een begeleider van Think Volunteer met wie je begeleidingsgesprekken hebt tijdens je vrije minor. Tijdens een werkervaring in het buitenland kun je tegen bepaalde dingen aanlopen. Voorbeelden hiervan zijn een cultuurshock, verschillende normen en waarden en verkeerde verwachtingen. Bij supervisie staat denken en reflecteren centraal. Ingebrachte casussen worden inzichtelijk gemaakt en jouw persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Aan het einde van de periode zullen we terugblikken en wordt er geëvalueerd. Van Think Volunteer kan verwacht worden dat contact met school wordt onderhouden en dat de minorplek aansluit op de eisen die gesteld worden vanuit Nederland.

Prijzen


Basic

€399

éénmalig
  • Stageplaats of vrijwilligersplek
  • Meerdaagse workshop: verantwoord vrijwilligerswerk
  • 3 x Indonesische taalles
  • Coaching en begeleiding (3 maanden)
  • Certificaat: verantwoord vrijwilligerswerk
  • 24/7 bereikbaar in geval van nood
  • Welkomstpakket
  • Inclusief donatie voor jouw organisatie/project!

Aanmelden!

Simkaart

€5 

Scooter

€50 per maand

Minor begeleiding

€75 

Coaching

€50 per maand

Tour, workshops, activiteiten 
Pakket  Prijs € 
5 lessen   35 
10 lessen  57 
15 lessen  77 
20 lessen  100 
Per losse les   8,00  
Pakket  Prijs per week €  Prijs per maand € 
2 uur per week  7,50  30 
5 uur per week  12,50  50 
8 uur per week  20  80 
10 uur per week   25  100 
12 uur per week   30  120 

Deze bedragen zijn uitgaande van een stageperiode t/m maximaal 5 maanden en exclusief de kosten voor:
– Visum
– Vliegticket
– Vaccinaties
– Huur van accommodatie
– Huur van vervoersmiddel

Coaching traject

Wij geven jou de eerste drie maanden de kans om samen met anderen intervisie bijeenkomsten te volgen. Je wordt begeleid door een social worker. Tijdens jouw ervaring in het buitenland kun je tegen bepaalde dingen aan lopen. Voorbeelden hiervan zijn een cultuurshock, verschillende normen en waarden en verkeerde verwachtingen.
Bij supervisie staat denken en reflecteren centraal. Ingebrachte casussen worden inzichtelijk gemaakt en persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd.
Tijdens en na jouw minor zullen we terugblikken en wordt er geëvalueerd.

Als je na die drie maanden nog behoefte hebt aan een coaching traject, dan kan dit voor €50 per maand.

Minor begeleiding

Vanuit sommige Hoge scholen is het niet altijd duidelijk wat een vrije minor inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Erg jammer vinden wij dat, omdat een vrije minor een hele mooie leerzame ervaring kan zijn die aansluit op jouw ontwikkeling en wensen als persoon. Het team is gespecialiseerd in vrije minoren. Niet alleen omdat wij zelf een vrije minor in Indonesië hebben gedaan, maar ook omdat wij ervaring hebben in het begeleiden hiervan. Je krijgt een minor voorbeeld en we helpen je bij de opzet van een plan. Je krijgt tips & tricks en in totaal plannen we drie sessies die jouw verder kunnen helpen om jou vrije minor zo goed mogelijk in elkaar te zetten.

Eenmalig €75