Vrijwilligerswerk met Think Volunteer in Yogyakarta

Zillah PaliamaThink VolunteerLeave a Comment

Hoe ik mijn kwaliteiten heb ingezet bij projecten in Indonesië.

Danielle wilde graag wat betekenen voor de projecten in Indonesië en deelt haar ervaring:

Indonesië.. het land van mijn voorouders en waar mijn opa geboren en getogen is, op Seram de Molukken. Dat zal er vast mee te maken hebben dat ik nu voor 6e keer in Indonesië ben maar dat niet alleen.. De cultuur, de mensen, keuze uit 17.500 eilanden en laat ik niet vergeten het eten, maken dat ik nog lang niet uitgekeken ben in dit prachtige land!

Ik droomde er al heel lang van om een langere tijd in Indonesië te blijven om rond te reizen, de taal te leren en langer op één plek te blijven voor onder andere vrijwilligerswerk. Nadat ik vorig jaar op vakantie in Yogyakarta was geweest besloot ik de knoop door te hakken. Een half jaar later zat ik weer in het vliegtuig naar Indonesië. Dit keer voor 5 maanden met Yogyakarta als uitvalsbasis en het leek mij een fijne plek om vrijwilligerswerk te gaan doen. Toen ik in contact kwam met Think Volunteer en vertelde dat ik haarstyliste ben kwamen zij met het idee om haar te knippen bij een paar zorginstellingen in Yogyakarta. Hoe leuk is het om op deze manier vrijwilligerswerk te doen en tegelijkertijd mijn beroep uit te oefenen!

Ik heb een paar weken als vrijwilliger bij een dieren organisatie in Yogyakarta gewerkt en samen met Think Volunteer twee plekken bezocht om het haar te knippen van verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen en volwassenen. Het was een bijzondere ervaring om in contact te komen met deze doelgroep, vooral de ontmoeting met een blinde en dove jongen is mij bijgebleven. Het was heel mooi om te zien hoe hij zijn andere zintuigen gebruikt om de wereld te begrijpen, ook was het bijzonder om te merken dat de autistische blinde meisjes bij het tehuis helemaal rustig werden toen ik hun haar aan het knippen was.

Ik vond het fijn om op deze manier iets te doen voor andere mensen en ook al groeit hun haar weer aan, de volgende keer wanneer ik weer in Jogja ben wil ik met alle liefde weer langs gaan om hun haar te knippen.

Bedankt Think Volunteer voor deze ervaringen!

vrijwilligerswerk think volunteer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *