Weeshuis

Vrije minor of stage in een weeshuis in Indonesië

Vrije minor of stage in een weeshuis in Indonesië

Traditioneel gezien is men geneigd om kinderen die in armoede leven uit huis te plaatsen omdat dat ‘beter voor hen is’, zo hebben ze in ieder geval toegang tot basisvoorzieningen en kunnen ze naar school, zo wordt geredeneerd. In Indonesië zijn er om deze redenen veel weeshuizen ontstaan.
Think Volunteer vindt dat alleen armoede nooit de reden zou mogen zijn voor uithuisplaatsing van een kind. In de meeste gevallen is het nog altijd beter voor het kind om op te groeien in een gezinsomgeving (ook als dat niet de eigen familie is) vanwege de ondersteuning en affectie die kan worden gegeven en die essentieel zijn voor de gezonde ontwikkeling van het kind. Helaas is er in Indonesië onvoldoende geld, kennis en zijn er weinig middelen om dit te realiseren. De kinderen zijn niet allemaal echt wees, sommigen zitten hier vanwege armoede van ouders. Ouders mogen zo vaak komen als ze willen.
Wij werken samen met weeshuizen welke openstaan voor verbetering en kijken naar het kind als individu. Samen proberen we zoveel mogelijk een gezinsomgeving te creëren.

Je werkzaamheden:

– Engelse les en educatie over onderwerpen zoals: gezondheid, hygiëne, milieu etc.
– Vergaderingen met het team: meedenken aan verbeteringen van de zorg bijv. waar mogelijk zoveel mogelijk kinderen terug naar huis of pleeggezin.
– Netwerk kind actief betrekken
– Inspelen op behoefte vragen van het kind
– Activiteiten inbrengen voor de kinderen om bijvoorbeeld te werken aan zelfvertrouwen
– Laat je creativiteit de vrije loop, eigen ideeën zijn altijd welkom!

Je kunt wat betekenen als je:

Je kunt wat betekenen als je:
– kennis en werkervaring hebt in: Verpleegkunde / Social Work / Pedagogiek / Psychologie of vergelijkbaar)
– minimaal 18 jaar oud bent
– minimaal drie maanden beschikbaar bent
– de Engelse taal beheerst
– in een team kunt samenwerken

*er wordt niet van je verwacht dat je de kinderen gaat verzorgen, integendeel.
Veel vrijwilligers willen kortdurend komen werken in een weeshuis, iets wat niet bijdraagt aan de hechtingsproblematiek bij de kinderen, ook jij gaat na een aantal maanden weer weg. Het is dus belangrijk om de verzorgende taak over te laten aan de vaste verzorgers.
Jij bent er om het weeshuis te helpen door de caregivers te ondersteunen en de kinderen wat te leren.

Plekken beschikbaar voor: student of vrijwilliger marketing/management achtergrond, student of vrijwilliger met social work/pedagogiek/psychologie of vergelijkbare achtergrond.
Mogelijkheden: minor, onderzoek, stage, vrijwilligerswerk

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!