Papua

Geschiedenis

.

Geschiedenis

Op 20 juni 1545 werd Nederlands Nieuw-Guinea, Irian Barat, Irian Jaya, West Papua, Papua ontdekt door de Spanjaard Inigo Ortiz de Retez. Hij gaf het de naam ‘Nueva Guinea’. Sinds 1 januari 2001 heet deze provincie van Indonesië officieel ‘Papua’.

Cultuur

.

Cultuur

In bijna geen enkel land is de cultuur zo divers als in Papoea-Nieuw-Guinea. In dit land leven ongeveer 6.430.000 inwoners in verschillende etnische stammen. Het aantal etnische stammen in Papoea-Nieuw-Guinea is moeilijk te tellen. Naar schatting ligt dit aantal rond de 300. Door deze vele verschillende etnische stammen waarborgt Papoea-Nieuw-Guinea een mooie diversiteit aan cultuur. De etnische stammen hebben overeenkomsten maar hebben allen hun eigen cultuur. Iedere stam heeft namelijk haar eigen taal, leefstijl, religie en leefgebied.

Communicatie

.

Communicatie

Slechts 2% van de bevolking in Papoea-Nieuw-Guinea spreekt engels. Het grootste deel van de bevolking spreekt een inheemse taal. In Papoea-Nieuw-Guinea worden er in totaal 823 inheemse talen gesproken. Doordat iedere stam haar eigen taal heeft ontwikkeld zit er verschil tussen de inheemse talen, alhoewel deze soms maar klein zijn. Het Hiri Motu en het Tok Pisin zijn de belangrijkste inheemse talen in Papoea-Nieuw-Guinea.

Religie

.

Religie

In Papoea-Nieuw-Guinea heerst er vrijheid van godsdienst. De meeste inwoners zijn Christelijk. Het Christelijke geloof van de inwoners is sterk vermengd met oude inheemse vormen van religie en tradities. Door al deze oude elementen is het Christendom in Papoea-Nieuw-Guinea niet te vergelijken met het Christendom dat wij kennen. Bahá'í is de grootste niet-Christelijke godsdienst in Papoea-Nieuw-Guinea.